Zabava

DUŠICA JAKOVLJEVIĆ SMRŠALA DEVET KILOGRAMA Nije mogla ništa da obuče, pa odlučila da je vrijeme za dijetu

Voditeljka Dušica Jakovljević ispričala je da je odlučila da smrša u trenutku kada više nije mogla da obuče haljine za snimanje emisije, koje su joj organizatori donijeli. Tada je riješila da krene na dijetu i uspjela je da smrša devet kilograma.

DUŠICA JAKOVLJEVIĆ SMRŠALA DEVET KILOGRAMA Nije mogla ništa da obuče, pa odlučila da je vrijeme za dijetu
FOTO: VESNA LALIĆ/RAS SRBIJA

Početkom 2019. imala sam mnogo problema sa kilažom. Bila sam i otečena jer se nikada nisam bavila sportom pa mi je i to utucalo na povećanje težine. Do 33. godine me je služila genetika i mogla sam da jedem koliko sam htjela, ali posljednjih godina to nije slučaj. Tako sam sa konfecijskog broja 36 došla do 40 – rekla je voditeljka za Hit informer.

– Moj posao zahtijeva po šest sati sjedenja u programu uživo. Bilo mi je nelagodno jer nisam mogla da obučem nijednu haljinu koju su mi donijeli. Vidio mi se stomak kao da sam u poodmakloj trudnoći. U tom trenutku sam rekla: Dušice, dosta je bilo. Sad si stvarno pretjerala.

– Pored tri obroka dnevno, uvela sam i dvije užine. Za doručak sam jela ovsene pahuljice sa voćem ili jaja sa salatom. Za ručak meso i salatu. Za prvu užinu sam jela dvije jabuke ili dvije kruške, a za drugu kiselo mlijeko sa čija sjemenkama – otkrila je Jakovljevićeva, koja je uspjela da smrša devet kilograma i sada ima 60.