Svijet

"DVOLIČAN JE" Nakon što je vidio kako ga ogovaraju lideri, Tramp OSUO PALJBU po Trudou

Američki predsjednik Donald Tramp žestoko je reagovao na snimak koji je jutros obišao planetu, a na kojem se čuje kako mu se Emanuel Makron, kanadski premijer Džastin Trudo, njegov kolega iz Holandije Mart Rute i Boris Džonson podsmijevaju.

"DVOLIČAN JE" Nakon što je vidio kako ga ogovaraju lideri, Tramp OSUO PALJBU po Trudou
FOTO: JIM LO SCALZO/EPA

Tramp je, ne birajući riječi, Trudoa nazvao dvoličnim, a potom otkazao preostale pres konferencije na završnom danu NATO samita.

Novinari su Trampa pitali da prokomentariše snimak na kojem je Trudo njegovu dugu konferenciju za novinare opisivao i riječima:

Upravo ste gledali kako ispadaju vilice njegovom timu.

– Džastin Trudo je dvoličan. Izgledao mi je kao fin momak, ali iskreno da vam kažem, kada sam ga prozvao zbog činjenice da ne izdvaja dva odsto za odbranu, vidim da nije bio srećan zbog toga. On ne daje dva odsto, a trebalo bi. Kanada ima novac – rekao je Tramp.

Kandaski premijer sa kolegama je komentarisao činjenicu da je Emanuel Makron kasnio na prijem kod kraljice Elizabete i to upravo zato što je zajednička konferencija za novinare sa Donaldom Trampom trajala 40 minuta druže nego što je bilo planirano.

Snimak možete pogledati OVDJE.