Svijet

Dvorište ovog čovjeka postalo prava atrakcija: Uzgojio bundevu od 326 kilograma, pomjerali je bagerom

Željko Ivorek iz Šemovaca, naselja na području opštine Virje u Hrvatskoj, uzgojio je divovsku bundevu. Ovaj domaćin je već godinama zaluđen uzgojem ukrasnih tikvi među kojima su i divovske kraljice jeseni.

Dvorište ovog čovjeka postalo prava atrakcija: Uzgojio bundevu od 326 kilograma, pomjerali je bagerom
FOTO: PEOPLE'S DAILY, CHINA/FACEBOOK SCREENSHOT

Prvu divovsku tikvu uspješno sam uzgojio prije tri godine, a u ovoj sezoni sam stigao i do svog rekorda. Sad ispred kuće imam tikvu tešku 326 kilograma, a prijašnjih godina težina se kretala oko 220 kilograma – kaže Željko Ivorek.

Otkriva da je aktivirao i bager koji je bio zadužen za postavljanje divovske bundeve na posebno postolje ispred njegove kuće.

Pročitajte još

– Ovosezonski kapitalac nastao je od sjemena kanadske tikve, a i u idućoj ga planiram pomiješati sa sjemenom američke tikve. I kod nas u Hrvatskoj ima ljubitelja uzgoja divovskih tikvi i s njima sam stalno u kontaktu jer mi je želja imati plod težak barem pola tone. Stalno razmjenjujemo iskustva i svaki savjet dobro dođe. Sad planiram s njima i razmijeniti sjeme da vidim kakve će rezultate dati to križanje, kaže Ivorek za E-podravinu.

Upravo zbog divovske bundeve njegovo dvorište je prava atrakcija, te se usputni prolaznici često zaustavljaju da bi se fotografisali.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu