Politika

E, PA, NIJE DRŽAVNA IMOVINA Opština Neum na sebe upisala vlasništvo nad morskom obalom, sud sve potvrdio, Pravobranilaštvo BiH reagovalo

Oni koji tvrde da sva “državna imovina” mora da bude vlasništvo “države BiH” dobili su snažan udarac, i to ne iz Republike Srpske.

Neum
FOTO: FENA/BRANKA SOLDO

Opština Neum je na sebe upisala vlasništvo nad morskom obalom u opštini, kao i na ostrvima Veliki Školj i Mali Školj.

To je potvrdilo Pravobranilaštvo BiH u odgovoru na pitanje poslanika SDA u Predstavničkom domu BiH Šerifa Špage.

Naime, Pravobranilaštvo BiH je uputilo 21.08.2023. godine zahtjeve za dostavljanje informacija i relevantne dokumentacije o upisu prava vlasništva nad obalom mora u opštini Neum i ostrvima Veliki i Mali školj, Zemljišnoknjižnoj kancelariji Opštinskog suda u Čapljini i Službi za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Opštine Neum.

Pročitajte još

Dana 15.09.2023. godine Služba za imovinsko – pravne poslove Neuma dostavila je izjašnjenje o traženim podacima i Rješenje suda od 25.09.2019. godine kojim je izvršen upis prava vlasništva na pomenutim nekretninama na Opštinu Neum sa 1/1 dijela.

– Kako se radi o državnoj imovini, Pravobranilaštvo BiH podnijelo je žalbu Kantonalnom sudu u Mostaru protiv Rješenja Opštinskog suda u Čapljini, sa prijedlogom da sud pobijano Rješenje u cjelosti poništi. Obavještavam Vas da Pravobranilaštvo Bosne i Hercegovine još nije primilo odluku po žalbi od Kantonalnog suda u Mostaru – piše pravobranilac BiH Almina Pilav.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije