Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

EKOLOŠKA KATASTROFA Šarović: Za saniranje zagađenja piralenom biće izdvojeno 600.000 dolara

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović danas je dao saglasnost za preusmjeravanje 600.000 dolara za hitno saniranje zagađenja piralenom, u poslovnoj zoni “Incel” u Banjaluci.

Riječ je o sredstvima iz projekta “Ekološki prihvatljivo upravljanje postojanim organskim zagađujućim materijama u industrijskom i sektoru upravljanja otpadom” koji realizuje UNDP BiH, a finansira Švedska Vlada, a koji se sastoji iz više komponenti.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Obzirom na novonastalu situaciju i urgentnu potrebu rješavanja problema otrovnog piralena, ministar Šarović, kao politička kontakt tačka za saradnju sa GEF-om ( Globalni ekološki fond ), dao je saglasnost da se sredstva iz projekta, u iznosu od 600.000 američkih dolara preusmjere za hitno saniranje hemikalije piralen u “Incelu”, i prevenciju štetnih posljedica njegovog uticaja, kao i na sličan projekat koji bude dostavljen kao prioritetan od strane Federalnog ministarstva okolne i turizma – rekli su u pomenutom ministarstvu.

Davanju pomenute saglasnosti prethodile su konsultacije ministra Šarovića sa predstavnicima UNDP i SIDA, kao i nadležnim entitetskim institucijama.

Srpskainfo je do sada objavila niz tekstova oko ekološke katastrofe koja se desila na području Incela, a koja još prijeti zdravlju Banjalučana.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO