Kultura

Euforija na koncertu "Bijelog dugmeta": Bregovićeve hitove pjevalo 20.000 ljudi u Nišu, među njima i NBA košarkaš

Najpopularnija rok grupa svih vremena u bivšoj Jugoslaviji, “Bijelo dugme”, krenula je na veliku turneju povodom 50 godina postojanja.

Bogdan Bogdanović sa članovima Bijelog dugmeta
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Kao što se očekivalo, prava turneja je pred velikom masom krenula na “Old Timer festivalu” u Nišu. Bile su primjetne zastave bivše Jugoslavije, koje su se vijorile u publici.

Bend je počeo nastupio na prepunom platou niške Tvrđave, prema slobodnim procjenama, pred više od 20.000 posjetilaca. Po riječima organizatora festivala, oboreni su svi rekordi posjete bilo kom bendu u Nišu. Na koncert su dolazili iz čitavog regiona. Bilo ih je dosta iz Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, čak je pet djevojaka stiglo iz Dubajia.

Među poznatima koji su ispretili koncert našao se prolavljeni srpski košarkaš Bogdan Bogdanović, koji igra u NBA ligi. Kao i svi bio je oduševljen što može da se slika sa članovima benda.

Euforija je krenula već od prvih taktova pjesme “Padaju zvijezde”, sa kojom su “Dugmići” započeli nastup. Čitavog dana bilo je preko 40 stepeni, ali to nije spriječilo publiku da isprati dešavanja na festivalu. Sparno veće nije smetalo ljudima da pjevaju i igraju tokom čitavog koncerta. Na bini su bili ogromni rashladni uređaji, koje je obezbedio menadžer benda Adis Gojak, pa su Goran, Tifa, Alen, Ogi, Điđi i Redžić mogli opušteno da muziciraju.

Pročitajte još

Bend je zvučao moćno kao nekad, a svaka pjesma je praćena ovacijama. Tifa je pjevao u prvom dijelu koncerta, Alan u drugom. Poslije pjesme “Doživjeti stotu” Alen je rekao “Ne brinite, sviraćemo mi još, tek nam je pedeset”. Publika je natjerala “Dugmiće” da odsviraju dva bisa, pa je koncert završen dva i po sata iza ponoći.

Koncertna turneja je planirana da se održi u 50 gradova, a nastavlja se u Kragujevcu (28. jun), Banjaluci (5. jul), Trebinju (3. avgust), Puli (25. avgust), Splitu (31. avgust)…

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu