Kultura

(FOTO) "IMAJU POMALO NEOBIČNU MOLBU" Gimnazijalci iz Jagodine obratili se književniku i zatražili nesvakidašnju uslugu koja je raznježila sve

Učenici gimnazije "Svetozar Marković" iz Jagodine odlučili su da na originalan način prirede iznenađenje direktoru škole koji ide u penziju.

(FOTO) "IMAJU POMALO NEOBIČNU MOLBU" Gimnazijalci iz Jagodine obratili se književniku i zatražili nesvakidašnju uslugu koja je raznježila sve
FOTO: YOUTUBE_@HRT_SCREENSHOT

Direktoru i njegovoj supruzi obezbijedili su izlet i ručak sa njegovim omiljenim književnikom Damirom Karakašom. Oni su uputili neobičnu molbu hrvatskom književniku Damiru Karakašu.

-Pišu mi iz gimnazije u Jagodini (bivše Svetozarevo), grad u centralnoj Srbiji, i imaju da kažu pomalo neobičnu molbu, pa ako bih ja pristao, oni bi mi bili jako zahvalni – napisao je Damir na društvenoj mreži X.

Za ispraćaj u penziju ručak sa omiljenim književnikom

-Naime, pošto njihov legendarni direktor ide u penziju, oni bi, njemu i njegovoj supruzi, koja takođe voli moje knjige, poklonili izlet u Zagrebu i ručak sa mnom, a ja da biram restoran – napisao je Damir.

On je prihvatio poziv i rekao da mu je bila čast i zadovoljstvo biti dio tog divnog druženja.

-Bilo je to juče i danas divno druženje. Ja sam pokušao biti vozač kroz Zagreb, koji im se jako svidio – rekao je on.

On je istakao da je lijepo kada te sa toliko brige i ljubavi isprate u penziju, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu