Banjaluka

(FOTO) Obnovljene učionice i postavljen video nadzor, a uskoro stižu računari: Poklon Kompanije M:tel banjalučkoj Gimnaziji

Kao dugogodišnji prijatelj banjalučke Gimnazije, kompanija M:tel donirala je sredstava kojima su dvije učionice ove škole potpuno adaptirane, a nabavljena je i oprema potrebna za izvođenje savremene nastave.

(FOTO) Obnovljene učionice i postavljen video nadzor, a uskoro stižu računari: Poklon Kompanije M:tel banjalučkoj Gimnaziji
FOTO: MTEL

Kako je saopšteno iz ove kompanije, uz adaptaciju učionica, Gimnazija Banjaluka je dobila i sistem video-nadzora, koji će omogućiti veću bezbjednost i učenika i profesora ove škole.

Generalna direktorka kompanije M:tel Jelena Trivan prilikom posjete banjalučkoj Gimnaziji, simbolično je predala u rad renovirane učionice direktorki škole Viti Malešević.

Pročitajte još

Za sanaciju učionica, namještaj i tehničku opremu, te postavljanje video-nadzora u cijeloj školi, kompanija M:tel je donirala više od 100.000 KM, a naredni korak je i nabavka računarske opreme. 

Kada sam vidjela u kakvom stanju su bile učionice, odlučila sam da ih najprije renoviramo, a tek nakon toga doniramo i svu potrebnu računarsku opremu. Osim toga, ugradili smo i najsavremniji video-nadzor uz koji će djeca i osoblje škole biti sigurniji i bezbjedniji – izjavila je Jelena Trivan

Obraćajući se učenicima i zaposlenima ove škole, Trivan je istakla da je obrazovanje jedina sigurna investicija.

-Kao učenici Gimnazije, vi ste elita jednog društva koja zaslužuje obrazovanje u pristojnim i moderno opremljenim učionicama – poručila je Trivan.

FOTO: MTEL
FOTO: MTEL
FOTO: MTEL
FOTO: MTEL

Društvena odgovornost podrazumijeva brigu o zajednici, a naročito o obrazovnim ustanovama i našim mladima koji zaslužuju najbolje uslove za učenje. Upravo zato, kompanija M:tel ulaže znatna sredstva da pomogne što više osnovnih i srednjih škola, ali i fakulteta, na različite načine. 

Uz zahvalnost kompaniji M:tel, i direktorki Trivan, direktorka Gimnazije Vita Malešević istakla je koliki značaj ova donacija ima za školu i njene učenike.

Uz nov i savremen video-nadzor, naša škola koja se može pohvaliti većim brojem učenica i profesorki u odnosu na muškarce, sada će biti još bezbjednija, a obećanje da ćemo nakon renoviranih učionica dobiti i računarsku opremu, daje nam dodatnu sigurnost i elan da bolje radimo svoj posao, stičemo i širimo znanja – poručila je Vita Malešević.

Ova donacija nastavak je sličnih aktivnosti koje je kompanija M:tel realizovala na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci, a ujedno i potvrda predanosti i usmjerenja da značajna sredstva ulaže u obrazovanje, kako bi mladi ostajali ovdje i obrazovali se u svojoj zemlji. F. T.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu