Politika

(FOTO) "Platili su im 50 KM da dođu" Mijatović tvrdi da su ga nakon protesta ispred SDP Banjaluka zvali neki od boraca i izvinili

Zamjenika premijera i ministra za razvoj, preduzetništvo i obrt u Vladi Federacije BiH, Vojin Mijatović tvrdi da je jučerašnji protest boraca ispred zgrade Gradskog odbora SDP u Banjaluci naručen, te da su mu se neki od onih koji su protestovali kasnije izvinili.

Vojin Mijatović
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Mijatović je na društvenim mrežama napisao da je juče “vidio tužnu sliku izlaganog i izvaranog naroda koji su plaćeni da dođu da mrze“.

– Posmatram juče tih 30-ak “boraca”, tužna slika izlaganog i izvaranog naroda, tužni, utučeni, plaćeni da dođu i da mrze. Znam barem pola tih staraca, nekoliko njih me zvalo i juče i danas da se izvinu, da mi kažu da su morali da su im dali neku crkavicu – napisao je Mijatović.

On je dodao da ne zamjera tim ljudima ništa, ali da ga interesuje kako žive, gdje su im djeca, imaju li posao, imaju li da plate račune, kupe unucima čokoladu…

👤DAN POSLE👤Na početku da pojasnim nisam ja došao u Banja Luku, ja sam tu od kad sam rođen i nikad otići neću, nisu…

Posted by Vojin Mijatovic on Sunday, November 26, 2023

– Nemaju, sve im je oteo onaj koji ih je platio da dođu juče, sve im je uzeo, djecu im otjerao po bijelom svetu, a njima dao po 50 KM, par zastava i još jednu laž u nizu. Mi svi već danas moramo zajedno i vi borci i ja, moramo praviti bolje društvo gdje ćete živjeti dostojno kao svi normalni ljudi, gdje nećete morati da mrzite, već da budete sretni i živite dostojanstveno sa svojim unucima – napisao je, između ostalog, Mijatović na Fejzbuku.

Podsjećamo, Policijska uprava Banjaluka donijela je rješenje o zabrani javnog skupa u organizaciji Gradske organizacije Socijaldemokratske partije BiH, koji je planiran za 25. novembar sa početkom u 10 časova u Banjaluci.

Pročitajte još

Nakon ovoga, Gradska organizacija SDP Banjaluka najavila je da će održati svečanu akademiju povodom dana ZAVNOBiH 25. novembra u Banjaluci u hotelu Meriot.

Planirano je bilo da svečanoj akademiji prisustvuju delagati u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i Parlamenta Federacije, potpredsjednici Republike Srpske, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, premijer i ministri u Vladi Federacije.

Tim povodom juče ujutro se okupila grupa boraca ispred zgrade “M:tela”, odakle su mirnom šetnjom otišli do hotela “Meriot” gdje im je rečeno da je skup SDP-a otkazan.  Okupljeni borci su se potom uputili do sjedišta Gradske organizacije SDP BiH u Banjaluci.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije