Društvo

FZO uputio poziv poslodavcima da se uključe u podjelu e-kartica

Iz Fonda zdravstvenog osiguranja pozvali su sve poslodavce sa područja Grada Banjaluke da se jave ukoliko su zainteresovani za organizovano preuzimanje elektronskih kartice za svoje radnike.

FZO uputio poziv poslodavcima da se uključe u podjelu e-kartica
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Građani Srpske već podižu svoje e-kartice, koje je izradio FZO, a koje će zamijeniti dosadašnje zdravstvene knjižice. Elektronska kartica sadrži ime i prezime osiguranika, datum rođenja, identifikacioni broj osiguranika i broj kartice i služi da se provjeri da li je uplaćen doprinos za zdravstveno osiguranje.

Iz Fonda su pozvali zainteresovane poslodavce da se prijave na mejl: [email protected] ili na broj telefona 066 714 434 kako bi evidentirali neophodne podatke, poput JIB-a preduzeća.

– Nakon što se pripreme elektronske kartice za zaposlene, Fond će u dogovoru sa poslodavcem utvrditi vrijeme i način preuzimanja kartica.Pored radnika, elektronske kartice na ovaj način dobiće i članovi porodice koji su preko radnika prijavljeni na osiguranje- saopštili su iz FZO RS.

Rok preuzimanja kartica nije predviđen i nijedno pravo neće biti uskraćeno ukoliko se odmah ne preuzme elektronska kartica.

– Napominjemo da se elektronska kartica ne mora lično preuzeti, dovoljno je da jedan član porodice sa neophodnim podacima (matičnim brojevima) dođe po kartice, a sve u cilju da se smanje gužve, a posebno da stariji osiguranici, lica sa invaliditetom i druge osjetljivije kategorije osiguranika, ne moraju lično dolaziti- kažu iz FZO.

Banjalučani prvo moraju popuniti zahtjev za preuzimanje elektronske kartice i lično ga predati, pa se naknadno pozivaju da preuzmu svoje kartice, kako se ne bi stvarala gužva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu