Društvo

Gdje li su išli: Zavod za statistiku sprovodi anketu o privatnim i poslovnim putovanjima stanovništva Srpske

Republički zavod za statistiku od srijede, 1. februara 2023. godine, sprovodi Anketu o privatnim i poslovnim putovanjima stanovništva (APPP) na teritoriji Republike Srpske.

Gdje li su išli: Zavod za statistiku sprovodi anketu o privatnim i poslovnim putovanjima stanovništva Srpske
FOTO: SUSANNE HASSLER-SMITH/EPA

Cilj anketiranja je da se dobiju podaci o putovanjima domaćeg stanovništva tokom 2022. godine: privatnim i poslovnim putovanjima, višednevnim i jednodnevnim putovanjima, putovanjima u zemlji i inostranstvu, sociodemografskom profilu osoba koja putuju, broju putovanja i karakteristikama svakog pojedinog putovanja odredište, broj noćenja, prevoz, smještaj, troškovi, itd.

Anketiranje se realizuje na uzorku od 2.538 osoba iz Republike Srpske, pri čemu su anagažovani ovlašćeni anketari Zavoda koji će intervjuisanje obavljati telefonskim putem.

Pročitajte još

Prikupljeni podaci strogo su povjerljivi i koristiće se isključivo za statističke svrhe, a u skladu sa Zakonom o statistici Republike Srpske (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 85/03).

Pozivamo sve osobe koja su izabrane uzorokom da prihvate saradnju, te daju odgovore ovlašćenim anketarima Zavoda i tako doprinesu uspjehu istraživanja i kvalitetu rezultata.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu