Sudbine

GEST VRIJEDAN DIVLJENJA Čovjeku je zazvonio telefon, a kada je čuo o čemu se radi, nije mogao da dođe sebi

Neimenovani muškarac koji je želio da ostane anoniman ponovo je postao tema u regionu kao prije dvije godine.

Market
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Naime, na početku mjeseca Ramazana već drugi put u tri godine, izmirio je cjelokupna dugovanja u jednom marketu. Tom prilikom, naveo je da račun izmiruje u ime ljudi svih vjera i nacija.

Minimarket koji se nalazi u Baru u Crnoj Gori dobio je prije dvije godine neobičnu poruku: “Dostavite mi iznos bez imena dužnika koji već duže vrijeme duguju vašoj trgovini kako bih izmirio ta dugovanja.”. Poruka je stigla početkom mjeseca Ramazana.

Neimenovani dobrotvor koji je poznat vlasnicima radnje, želio je da ostane anoniman. Tom prilikom, izmirio je sva dugovanja koja su bila aktivna, ukupno 500 evra. Kako se navodi, riječ je o osobi koja živi i radi u inostranstvu.

Dugove je platio osobama svih vjera i nacija koji su se nalazili duži vremenski period u svesci dužnika.

Kako piše portal Jedro juče je baš kao i prije dvije godine anonimni čovjek dobre namjere čistog srca i duše izmirio sva dugovanja stalnim mušterijama koja su se nalazila u svesci dužnika, čuvenom “Tefteru” u minimarketu.

Pročitajte još

– Da njemu i njegovoj porodici dragi Bog podari sreću, zdravlje, nafaku i uveća imetak -kazao je Edo Murić, vlasnik radnje.

Sve počelo jednim pozivom drugara

Kada se prije dvije godine dogodila ista stvar, Murić je za jedan lokalni portal ispričao kako je došlo do toga da neimenovani muškarac isplati dugovanja njemu nepoznatih osoba.

– To je naš čovjek kojeg znam odavno, koji je iz Bara krenuo na rad u Zapadnu Evropu, i koji zna da u naselju držim market. Zatražio mi je da mu dostavim spisak dužnika u radnji, sa iznosom dugovanja, kako bi on to izmirio – rekao je tada za Feral.bar Edo, još uvijek pod utiskom svega onoga što se potom izdešavalo.

Edo priznaje-ne da je bio iznenađen ovakvim pozivom, nego je u prvi mah pomislio da se čovjek šali, prenosi Blic.

– Kazao mi je da želi da pomogne ljudima, jer je ovo mjesec Ramazana, i da mu je zato namjera da uradi dobro djelo. Objasnio mi je da je do sada tako više puta pomogao onima koje je lično znao, a sada želi da pomogne neznancima – ispričao je Edo.

Stvar je bila brzo završena.

– Kada sam mu to predao, j mi je zatražio devizni žiro-račun. Nije prošlo pet minuta, dobio sam fotografiju uplatnice. Hvala mu od srca na plemenitom gestu, pomogao je tako i meni i ljudima čije je dugove preuzeo – istakao je tom prilikom Murić.

Reakcije u naselju

– Brujalo je na sve strane! Svi su pričali o tome. Neke je sa tog spiska bilo stid da svrate, ali, zaista nema potrebe za time, nekad nemamo, i to nije problem – zaključio je Edo nesvakidašnju priču sa Male Volujice.

Ova vijest izmamila je osmijeh i suze radosnice mnogih, kako onih kojima je njegova donacija direktno pomogla, tako i onih koji su čuli za ovu vijest.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije