Svijet

GLEDALI SE PREKO TERASA I ZALJUBILI Za njih kažu da su Romeo i Julija iz doba korone (FOTO)

Kako to obično biva u Italiji, savremeni Romeo i Julija - Paola Angeli i Mišel D’Alpaosa upoznali su se tokom "balkonskih koncerata" dok su vrijeme provodili u karantinu izazvanom prvim talasom korona virusa.

GLEDALI SE PREKO TERASA I ZALJUBILI Za njih kažu da su Romeo i Julija iz doba korone (FOTO)
FOTO: PAOLA AGNELLI/FACEBOOK

Pogled po pogled, prirasli su jedno drugom za srce i sada planiraju da “stanu na ludi kamen”.

Paolu Agneli i Mišela D’Alpaosa mediji na Apeninima prozvali su “Romeom i Julijom” jer su se upoznali tokom karantina u Italiji i započeli vezu na daljinu, slično kao Šekspirovi tragični junaci. Ipak, njihova priča je priča sa srećnim krajem, prenosi Telegraf.

Pravnica Paola Agneli (40) prvi put je primijetila Mišela (38) kada su oboje bili na svojim terasama u 18 sati, na koncertu osmišljenom za popravljanje raspoloženja u vrijeme prvog talasa korona virusa u Italiji. Upoznali su se kada se Paolina sestra, violinistkinja Lisi pripremala da odsvira veliki hit grupe “Kvin”. Nekoliko dana kasnije Mišel je pronašao Paolu na Instagramu i počeli su da razmjenjuju poruke u tri sata ujutro. Pošto nisu mogli da se sastaju, satima su razgovarali preko telefona.

Postali su viralni kada je Mišel na posljednjem spratu zgrade raširio ogroman transparent na kom je pisalo “Paola”, u namjeri da joj pokaže koliko mu znači.

Iako žive jedno preko puta drugog, Paola i Mišel prije pandemije korone nisu se nikada ranije sreli.

Prvi put su se videli u maju, u lokalnom parku, kada su karantinske mjere u Italiji donekle ublažene. Tad su već oboje bili zaljubljeni do ušiju.

– Odlučili smo da se vjenčamo, ostalo je samo da odredimo datum. Voljeli bismo da svečani čin bude obavljen na terasi zgrade u kojoj živim, jer je to potpuno u skladu sa našim prvim susretom koji se desio upravo na visini – kaže zaljubljeni Mišel.