Hronika

Goran ispraćen molitvom, u tišini: Potresni detalji sa sahrane mladog zaštitnika napuštenih pasa (FOTO)

Roditelji su ridali i proklinjali, neutješna sestra se nije odvajala od slike umrlog brata, uplakane djevojke, žene, bake, djedovi zasuli su cvijećem i vijencima grob Gorana Karanovića (19), madog zaštitnika napuštenih životinja iz Šibovske kod Pranjvora. Ali, nije bilo opijela, ni sveštenika.

Goran ispraćen molitvom, u tišini: Potresni detalji sa sahrane mladog zaštitnika napuštenih pasa (FOTO)
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Goran je sahranjen na groblju u susjednom selu Šereg Ilova, pored pravoslavne crkve, ali bez uobičajenog vjerskog obreda. Niko to nije glasno izgovorio, ali svima je bilo jasno da sveštenici nisu ispratili Gorana zato što je mladić sam sebi oduzeo život.

Podsjećamo, nakon pritisaka koje je trpio od komšija i Komunalne policije, koja je htjela da njegovih 40 pasa ukloni sa imanja njegove porodice, Goran se u četvrtak naveče objesio u plasteniku. Našla ga je majka.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Iznenadna smrt ovog krotkog i dobroćudnog mladića rastužila je cijeli region, a pogotovo zaštitnike napuštenih životinja, koji se i sami bore s predrasudama i pritiskom okoline.

Iako sveštenik nije opojao njegov grob, Goran nije ispraćen bez molitve.

Pročitajte još

Njegov mladi drugar Siniša Đurasin pozvao je sve koji su došli da Gorana isprate na vječni počinak da se pomole za pokoj njegove duše. Njegovu molitvu su složno šapatom ponavljali i ožalošćeni, a onda je uslijedila tišina, nakon koje je Siniša rekao: “Slava mu!”

Goranov grob je, umjesto sveštenika, okadio grobar Radivoj Sarić.

– Goran je bio vjernik i divan mladi čovjek. Zaslužio je da ga ispratimo molitvom – rekao je Siniša Đurasin za Srpskainfo.

Prihvati notifikacije