Gradovi

"Građani da se pridržavaju mjera" Povećati bolničke kapacitete, sve više oboljelih u Gračanici

Krizni štab u Gračanici odlučio je da poveća smještajne kapacitete u zdravstvenim ustanovama u ovoj opštini zbog visokorizične situacije i tendencije rasta broja oboljelih od virusa korona.

"Građani da se pridržavaju mjera" Povećati bolničke kapacitete, sve više oboljelih u Gračanici
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na današnjoj sjednici Štaba ocijenjeno je da je od polovine februara epidemiološka situacija iz dana u dan sve gora i da je razlog za to nepoštovanje zaštitnih mjera.

Odlučeno je da se od svih direktora obrazovnih i vaspitnih institucija zatraži detaljan izvještaj o presjeku stanja, nakon čega će se, zavisno od procjene, preduzimati dodatne mjere, saopšteno je iz Kriznog štaba opštine Gračanica.

Pročitajte još

Inspekcijski organi u saradnji sa policijom sprovešće detaljnu kontrolu ugostiteljskih objekata, privrednih i poslovnih subjekata, kao i bankarskih ekspozitura i primijeniće sankcije za nepoštovanje mjera kojim se propisuje socijalna distanca, nošenje maski, ograničen broj ljudi na okupljanjima i skraćeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

Opštinsko Odjeljenje javnih službi od danas pojačava aktivnosti na dezinfekciji institucija i javnih površina, a ustanovama je preporučeno organizovanje rada od kuće u svakom sektoru gdje za to postoji mogućnost.

Krizni štab poziva stanovništvo da najozbiljnije shvati situaciju i upozoravaju da je krajnje neodgovorno i neozbiljno organizovati društvene aktivnosti, porodična okupljanja i proslave ne pridržavajući se zaštitnih mjera.