Kolumne

Greške u koracima

Oni koji poznaju pravila košarkaške igre znaju da je greška u koracima gubitak napada za ekipu i da takvi kiksevi često mogu da jedan tim oteraju u poraz.

Greške u koracima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nešto slično doživio je na političkoj sceni i SNSD u posljednjih nešto više od godinu dana.

Izgubili su poziciju gradonačelnika Banjaluke, iako su uoči izbora imali veliku prednost. Naime, bivši gradonačelnik Igor Radojičić uradio je za četiri godine više nego svi njegovi stranački predhodnici.

U momentu kad je trebalo da poentiraju u SNSD su napravili grešku, naravno u koracima. Umjesto da u kampanji istaknu sve ono što je Radojičić uradio u svom mandatu, a bilo je dosta toga pozitivnog, oni su odlučili da u javnosti i tokom predizborne kampanje napadaju Draška Stanivukovića.

Nisu se birala sredstva kako u pojedinim medijima, tako i za govornicom u Narodnoj skupštini RS. Izjave tipa ’’Ti da pobijediš Igora Radojičića’’ ili ’’Ja ne mogu da zamislim Banjaluku koja bi tebe izabrala za gradonačelnika’’ očigledno je da su bile dodatni motiv biračima koji su odlučili da povjerenje poklone upravo Stanivukoviću.

Građani Banjaluke su imali ulogu košarkaškog sudije i presudili su u korist rivala. Sada, skoro godinu dana poslije, ista priča.

Ponovo se napada Draško Stanivuković, i to u momentu kad je ovaj izašao i rekao da je uštedio 17 miliona KM, jer je, kako tvrdi, ’’zaustavio rasipništvo’’. Obezbijeđeni su besplatni udžbenici, zatim, penzioneri sa najmanjim primanjima će imati besplatne karte za gradski prevoz, dok će se za ostale subvencionirati 30 odsto karte. Takođe, svaka porodilja iz Banjaluke dobijaće 10 odsto na platu za vrijeme porodiljskog, a finansijska podrška biće obezbijeđena i za porodilje koje ne rade.

I pored toga SNSD je ponovo krenuo u napade na gradonačelnika.

Ne želim da  branim Stanivukovića, koji je u ovom periodu imao pogrešnih poteza, ali koraci koje pravi SNSD u posljednje vrijeme ponovo su najbolji marketing za mladog gradonačelnika.

Ako SNSD na botovima pravi taktiku za pobjedu, onda to može biti samo uvod u novi krah. Sve ovo čudi, jer SNSD ima dosta pozitivnih aduta, koje ponovo guraju pod tepih.

Treba se spustiti među obične građane i čuti šta oni misle o svemu.

Da zaključim, botovi SNSD su pročitana knjiga i kod građana, odnosno birača su izazvali dodatni gnjev.

Ko će biti kriv za eventualni novi poraz?

Prihvati notifikacije