Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HAOS U SKUPŠTINI Flašom u glavu pogodila predsjednicu, morala intervenisati policija (VIDEO)

Politika
Autor:

Foto: Screenshot YouTube

Tokom današnjeg zasjedanja Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona odvijala se prava drama kada je opozicioni poslanik Daliborka Milović fizički nasrnula na predsjednicu Skupštine Editu Velić.

Naime, tačka dnevnog reda bila je izbor članova Nezavisnog odbora za izbor policijskog komesara. Ipak, zbog određenih neslaganja u načinu izbora članova odbora, opozicioni poslanik Daliborka Milović iz Liberalne stranke povukla je vitalni nacionalni interes i upozorila predsjedavajuću Skupštine BPK Gorazde na krivičnu odgovornost kod glasanja oko Nezavisnog odbora za izbor komesara.

Milović potom duži vremenski period nije htjela napustiti govornicu, pa je predsjedavajuća Skupštine u jednom trenutku prekinula sjednicu.

Milović je potom donijela i stolicu i sjela iza govornice. Nije popuštala uprkos razgovorima s drugim članovima svoje stranke. Daliborki Milović se za govornicom pridruzio poslanik Mirsad Dizdar (LS) pa su zajedno sjedili iza govornice. Dizdar je počeo dobacivati i prekidati, da bi Jasmin Haznadar, poslanik A-SDA prišao i pokušao ga odgurati iza govornice. Nastala je gužva u kojoj je Milović flašom vode gađala predsjedavajuću Skupštine, nakon čega je Velić tražila prekid sjednice i dolazak policije.

Sjednica je potom prekinuta, a u skupštinsku salu je stigla i policija koja je uzela izjave od akterki ovog nemilog događaja, javlja Klix.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO