Politika

“Helez lažima želi izazvati sukobe” Vidović oštro reagovao na izjavu o vojnim kampovima u Srpskoj

Siniša Vidović oštro je reagovao na izjavu Zukana Heleza, ministra odbrane BiH, da se vojni kampovi za obuku nalaze u Republici Srpskoj na području Rogatice i planine Maglić.

Siniša Vidović
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Zukana ‘ajde zajedno obiđemo mjesta u kojima se odvijaju “polulegalne” vježbe kako tvrdiš, a nakon toga idemo obići po Federaciji neka mjesta puna nelegalnih obuka. Vehabijska sela ćemo preskočiti, tamo ni policija Federacije ne smije. Možda ti ipak smiješ?, napisao je Vidović na mreži Iks.

On je dodao da ako OBA utvrdi da je Zukan Helez lagao, treba hitno tražiti njegovu smjenu.

Pročitajte još

– To je čovjek koji želi da izazove sukob u BiH što Srbi nikako ne žele. On ovakvim lažima skreće pažnju sa mjesta gdje islamski fundamentalisti vrše obuke i čak javno objavljuju po mrežama. Bošnjaci i Hrvati u ilegali izvode vojne vježbe, a onda okrive Srbe koji jedini u BiH funkcionišu transparentno. Već dobro poznata priča, Srbi za sve krivi – zaključio je Vidović.

Podsjećamo, Helez je u srijedu rekao kako su locirani paravojni kampovi za obuku u Republici Srpskoj koje vode ljudi iz Rusije i da se izvode “polulegalne” vježbe, ali i da ih je moguće lako eliminisati. Osim Vidovića, na ovo su reagovali Košarac i Kovačević.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu