Svijet

HEROJ BEZ PLAŠTA Kondukter nakon skoka iz voza uspio da uhvati i spasi dječaka (VIDEO)

Željeznički kondukter Markus Higins je u Njujorku nakon skoka iz voza uspio da uhvati i spasi trogodišnjeg dječaka, koji se našao blizu elektrificirane šine, saopštila je lokalna uprava za transport.

Čovjek hoda po pruzi
FOTO: ŽELJKA KNEŽEVIĆ/RINGIER

Navodi se da je Vilijam Kenedi, koji je 6. aprila upravljao vozom, prvi uočio dječaka na šinama željeznice u blizini Teritauna, sjeverno od Njujorka, i poslao hitnu radio-poruku. Sjeverno od vas je jedno dijete može se čuti kako neko govori na video snimku, dok se obraća posadi voza koji se približava sjeveru.

Pored toga, na snimku se vidi i kako voz ide polako dok posada ne primijeti dijete.

Pročitajte još

U tom momentu pomoćnik konduktera Markus Higins skočio je iz voza, uhvatio dječaka sa treće šine i odnio ga na sigurno. U međuvremenu, drugo dvoje radnika željeznice primijetilo je djetetove majku i sestru, koje su jecale na uglu ulice. U momentu kada vidite dijete u ovakvoj situaciji, vaš prvi instinkt je da se uvjerite da je bezbjedno, a drago mi je da je naša posada bila tamo i mogla da pomogne – naveo je on.

Nakon što je Higins spasio mališana porodica je ponovo bila okupljena na stanici Teritaun, a na snimku se vidi kako majka grli dijete.

Dječakova majka zahvalila se željezničarima i rekla im da je njen sin autističan i teško govori.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije