Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

HOROR Moćni političar imao TAJNU VEZU sa studentkinjom, ostala je trudna, a onda je HLADNOKRVNO UBIJE

Svijet
Autor:

Foto: DANIEL IRUNGU / EPA

Tijelo 26-godišnje Kenijke Šeron Otieno prije nekoliko nedjelja pronađeno je u šumi, a obdukcija je pokazala kako je nesrećna žena prije ubistva bila silovana i osam puta izbodena nožem u predjelu vrata, trbuha i leđa. U brutalnom napadu Šeron je, objavio je BBC, izgubila i nerođenu bebu.

Svjetska javnost ostala je šokirana kad je zbog ubistva 26-godišnje studentkinje uhapšen Okot Obado, guverner kenijske oblasti Migori. Ovaj oženjeni političar, koji je bio u ljubavnoj vezi sa žrtvom, na sudu je izjavio kako se ne osjeća krivim. Osim guvernera, uhapšena su i njegova dva saradnika, koji su mu navodno pomogli da izvede zločin.

– Šeron i njeno nerođeno dijete umrli su na jeziv i užasavajući način, a moja kancelarija obvezala se da će počinitelji ovoga gnusnog čina biti izvedeni pred lice pravde – izjavio je glavni kenijski tužilac Nordin Haji, piše Jutranji list.

Ali ono što je osobito zgrozilo kenijsku javnost jeste mračna pozadina cijeloga slučaja. Naime, ubijena Šeroon Otieno početkom septembra ove godine kontaktirala je novinara Baraka Oduora s namjerom da mu ispriča sve o svojoj aferi sa oženjenim guvernerom.

Čim su se našli 3. septembra, dvojac je bio otet. Oduor je nekako uspio da pobjegne iz automobila u pokretu, a studentkinja je, nažalost, ostala sa otmičarima. Dva dana poslije njeno mrtvo tijelo pronađeno je u šumi blizu gradića Ojugisa u zapadnoj Keniji.

Policija je vrlo brzo locirala vozilo kojim su se koristili otmičari, ali uređaj za praćenje iz automobila bio je deaktiviran baš na dan Šeroninog nestanka, da bi proradio već jutro poslije.

Tužilaštvo takođe vjeruje kako je guverner odlučio da likvidira bivšu djevojku jer nije htio da ona rodi njegovo dijete. Iako je isprva negirao vezu sa žrtvom, njegov advokat prošle nedjelje ipak je potvrdio kako je dvojac bio u intimnom odnosu koji je završen u aprilu ove godine, ali dodao je i kako “gospodin Okot ne može sa sigurnošću reći da je dijete zaista bilo njegovo”.

Ali čini se kako se za tajnu romansu itekako znalo u političkim krugovima, a i sama gospođa Obado bila je upoznata s činjenicom da joj suprug ima ljubavnicu, objavio je BBC.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO