Društvo

LJEKARI SE BORE ZA NJEN ŽIVOT Trudnica zaražena korona virusom na respiratoru

Kod jedne od dvije trudnice u Kliničkom centru Niš, potvrđeno je prisustvo korona virusa. Za drugu trudnicu, za sada, nije sigurno da li ima koronu.

LJEKARI SE BORE ZA NJEN ŽIVOT Trudnica zaražena korona virusom na respiratoru
FOTO: MARKO ĐOKOVIĆ/RAS SRBIJA

Trudnica u šestom mjesecu trudnoće je na respiratoru i ljekari se bore za njen život, potvrđeno je nezvanično Telegrafu u KC Niš.

Trudnica koja je u šestom mjesecu trudnoće, kako su ranije prenijeli mediji, sa upalom pluća smještena je na Kliniku za pulmologiju, dok je druga trudnica, koja u poodmakloj trudnoći, u osmom mjesecu, u ponedjeljak intubirana i nalazi se na respiratoru.

Kako se saznaje od rođake ove trudnice, sve oči u Kliničkom centru Niš uprte su u ovu dvadesetsedmogodišnju ženu, kako bi ona i njena beba bile dobro.

Intubirana je, beba je dobro, kako su nam u utorak rekli, ali svi su u strahu. Ona nije imala zdravstvene tegobe prije trudnoće, ali je tokom posljednjih mjeseci imala problem sa hipertenzijom, kao i sa kilažom. Iz minuta i minut čekamo lijepe vijesti, da nam jave da je dobro, šta drugo da kažem, sve je u Božjim rukama – rekao je jedan od rođaka trudnice za Novosti.

Osim detaljnijih podataka za ova dva slučaja, ostaje nepoznanica i koliko se trenutno trudnica pozitivnih na koronu nalazi u Kliničkom centru Niš.