Hronika

HOROR U ŠUPI Komšinica otišla po drva i pronašla KOVČEG SA TIJELOM, a objašnjene sina preminule žene je STRAVIČNO

Đevrija Jašari (29) pronašla je prekjuče u Makiškoj ulici u beogradskom naselju Železnik mrtvački sanduk sa posmrtnim ostacima svoje komšinice Ljubice Vujić, koja je preminula još 2016. godine!

HOROR U ŠUPI Komšinica otišla po drva i pronašla KOVČEG SA TIJELOM, a objašnjene sina preminule žene je STRAVIČNO
FOTO: PROFIMEDIA

Kako je ispričala, sanduk je pronašla u napuštenoj kući dok je sakupljala drva za ogrev sa komšinicom Milenom.

Bilo je strašno. Tražila sam drva da bih naložila šporet, a našla sam Ljubičin skelet. Nesrećna Ljubica je umrla prije dve godine, a njen sin Radovan je posmrtne ostatke stavio u sanduk, koji je umotao u celofan, i umjesto da sahrani majku, ostavio je kovčeg u njenoj šupi. Preko njega je natrpao letve, tako da niko nije ni znao da baka tu trune – kaže Đevrija.

Kako je ispričala, kada je ugledala sakrivenu hrpu u šupi, na trenutak je pomislila da je unutra blago. Pocijepale su najlon i ostale u šoku.

– Sklonila sam sve sa vrata, a bilo je svega i svačega na njima. Čim sam ušla primijetila sam veliku gomilu nabacanih stvari. Odmotala sam najlon i vidjela mrtvački sanduk. Pomislila sam da je Radovan tu najvjerovatnije sakrio dragocjenosti koje je ukrao od majke. Pozvala sam komšinicu da mi pomogne i otvorile smo kovčeg. Unutra je bio umotan jorgan. Uzela sam drvo i počela polako da ga odmotavam i odjednom sam ugledala ljudsku nogu. Komšinica je viknula: “leš!”, a mene je oblio hladan znoj – priča ona za Kurir.

Kako kaže, neprijatan miris se uopšte nije osjećao.

Pročitajte još

– Kada smo odmotale malo više, prepoznala sam Ljubičine stvari, odnosno njen zeleni džemper. Ona se već raspala, od nje je ostao samo skelet – priča ona potreseno.

Kako kaže, odmah je pozvala policiju koja je obavila uviđaj i počela da traži Ljubičinog sina Radovana.

– Družila sam se sa Ljubicom, bila je apotekarka i godinama je živjela sama. Njen sin je dolazio dva puta mjesečno kod nje. U septembru 2016. nam je rekao da je umrla, ali nikoga nije zvao na sahranu. Sada nam je jasno i zašto – kaže ona.

Kako je dodala, od Ljubičine smrti povremeno je dolazio u njenu kuću, ali se nije zadržavao. Ogradio je i zaključavao dvorište, najvjerovatnije kako niko ne bi pronašao tijelo.

– Zavario je kapiju, tako da ni policija nije mogla da uđe u dvorište. Stavio je na kapiju neki visoki lim, ali je u ćošku ostao mali prolaz kroz koji se provlačimo – kaže ona.

“Nisam imao novca da je sahranim”

Radovan Vujić (55), sin preminule žene, priveden je u policijsku stanicu gdje je ispričao da je majčino tijelo ostavio u šupi, jer nije imao novca da je sahrani.

– Smet je uredno prijavljena. Ustanovljeno je da je riječ o prirodnoj smrti. Ljubica je bila penzioner i penzionom fondu prijavljena je smet. Niko nije naknadno preuzimao penziju. Ništa nije bilo sumnjivo dok tijelo nije pronađeno – kaže izvor lista.

U ovom slučaju nema krivičnog djela, već prekršajnog. I sinu prijeti novčana kazna od 1.000 do 50.000 dinara.

Prihvati notifikacije