Politika

Hrvatski premijer se sastao sa Borjanom Krišto "Podrška što skorijem otvaranju pristupnih pregovora BiH sa EU"

Hrvatski premijer Andrej Plenković istakao je da će Hrvatska, u duhu dobrog susjeda, nastaviti da se zalaže za što skorije otvaranje pristupnih pregovora BiH sa EU.

Andrej Plenković
FOTO: OLIVIER MATTHYS/EPA

Plenković je tokom razgovora u Zagrebu sa predsjedavajućom Savjeta ministara Borjanom Krišto i zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem izrazio snažnu podršku BiH.

Jedna od tema razgovora bila je i ravnopravnost hrvatskog naroda kao konstitutivnog u BiH, te je ukazano da je neophodno izmijeniti Izborni zakon BiH kako bi se puna ravnopravnost mogla istinski i ostvariti.

Pročitajte još

Na sastanku je bilo riječ i o privrednoj, ekonomskoj i bezbjednosnoj saradnji, s posebnim naglaskom snažnijeg povezivanja dvije zemlje na svim poljima.

Čović je ponovo iskazao potpunu predanost ispunjavanju ključnih prioriteta kako bi BiH napravila snažan iskorak na evropskom putu.

On je naveo da su ovom pitanju posebno posvećeni predstavnici hrvatskog naroda koji predvode put BiH u EU i NATO, saopšteno je iz HDZ-a BiH, čiji je Čović lider.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije