Društvo

HUMANOST NA DJELU Prikupljeno više od 10.000 KM za liječenje Jove Jaćimovića (FOTO)

U humanitarnoj akciji za pomoć Jovi Jaćimoviću iz Obudovca, kojem su zbog teškog moždanog udara oduzete ruke i noge, do sada je prikupljeno više od 10.000 KM, a akcija će trajati i narednih dana.

Prikupljeno 10.000 KM za Jovu Jaćimovića
FOTO: SRNA

U organizaciji mjesne boračke organizacije Obudovac dva i Obudovac, opštinske boračke organizacije Šamac organizovana je humanitarna akcija “Pomoć našem Jovi Jaćimoviću”, a ovoj akciji priključio se i Crveni krst Šamac sa volonterima.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović rekao je da je u okviru humanitarne akcije “Pomoć našem Jovi Jaćimoviću”, danas organizovana kotlićijada ispred crkve u Obudovcu u okviru koje su prisutni donirali sredstva.

Prikupljeno 10.000 KM za Jovu Jaćimovića
FOTO: SRNA
Prikupljeno 10.000 KM za Jovu Jaćimovića
FOTO: SRNA
Prikupljeno 10.000 KM za Jovu Jaćimovića
FOTO: SRNA

– Sredstva su se uplaćivala na tri načina – žiro-račun, blok i ubacivanjem u kutiju. Prikupljeno je više od 10.000 KM ali ne znamo tačno koliko s obzirom na to da još sa računa nismo izbrojali i da akcija traje i narednih dana – rekao je Zoranović.

On je istakao da je Jaćimović trenutno smješten u Dom za nezbrinuta lica u Doboju i da čeka banjsko liječenje.

Pročitajte još

– Prije dva i po mjeseca doživio je težak moždani udar zbog čega su mu oduzete ruke, noge. Htjeli smo ovom akcijom da mu pomognemo i ubrzamo njegov oporavak – istakao je Zoranović.

On je podsjetio da je Jaćimović, koji je rođen 1962. godine, cijeli rat proveo u vojsci Republike Srpske kao pripadnik interventne jedinice specijalnog bataljona Druge posavske brigade.

Supruga mu je umrla, a Jaćimović živi sa sinom Cvijetinom koji je treći razred srednje škole.

Zoranović je dodao da je Jovo bio pouzdan i primjeran borac koji zaslužuje pažnju svih.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije