Kultura

Igor Đorđević: O Srbima najbolje govore serije Siniše Pavića

Ako želite da nekom strancu pokažate kakvi smo mi Srbi, dovoljno je da mu date da pogleda tri serije Siniše Pavića. Čičanovićeva “dijagnoza” je da prihvata da radi nešto za šta nije kompetentan. Problem je oportunizam u našoj svekodnevici; ako ti neko ponudi da budeš predsjednik opštine, nećeš odbiti, čak i ako ne znaš kako se taj posao radi.

Igor Đorđević: O Srbima najbolje govore serije Siniše Pavića
FOTO: V. LALIĆ/RAS SRBIJA

Na ovaj način Igor Đorđević opisao svojom ulogu u novoj seriji „Junaci našeg doba“ u kojoj tumači glavnog junaka, Čičanovića.

Kako kaže, ova uloga za njega je velika čast, kao i to što drugi put sarađuje s Pavićem. Đorđević dodaje da je njegov lik Čičko metafora za oportunizam u kojem smo se svi zatekli.

Živimo u vrijeme kada svako može da se bavi nekom profesijom bez nekih kvalifikacija. Sve Pavićeve serije, kada pogledate od početka, od “Boljeg života” pa na dalje, prikazuju dijagnozu našeg društva, kako smo se survavali. A što se tiča Čičanovića, taj moj lik je prosto produkt onoga šta nam se dešava. Ovo društvo je iznjedrilo te Čičanoviće – istakao je Đorđević za “Novosti”.

Pored Đorđevića u glavnoj ulozi naći će se i Mina Lazarević.

Sadržaj

Izvjesni Velimir Čičanović zvani Čičko glava je jedne porodice. Oženio se Majom na četvrtoj godini studija sa kojom je dobio dvoje djece, kćerku i sina. Nakon studentskih dana izgubio je samopouzdanje u svijetu za koji se nije pripremao. Ne uživa veliki ugled kod svoje djece, a još manje kod supruge.

Svi oni žive u stanu njegovog oca Arsenija, profesora matematike u penziji. Čovjeku kao što je Čičko, koji ne imponuje, ni stavom, ni sposobnošću da živi zdrav život, ukazuje se velika šansa. To će biti njegova prilika ili propast.

Serija se fokusira na dvije porodice. Jedna je naizgled formirana, stabilna i obična, a druga nedovršena. Njihove sudbine će se povezati zahvaljujući mladim generacijama.

“Senke nad Balkanom”

Đorđević se pojavljuje i u još jednoj gledanoj seriji.

U seriji „Senke nad Balkanom“ našao se u ulozi jednog od negativaca.

– Ova uloga mu je dobro legla i briljirao je na snimanju. Posljednja dva dana u studiju “Baranda film” snimala se jedna od glavnih scena na samom početku serijala. U pitanju je doček Nove 1934. godine – preneo je Blic u toku snimanja druge sezone ove serije.

Biografija

Igor Đorđević je rođen u Topoli 17. decembra 1978. Završio je Pozorišnu akademiju u Novom Sadu u klasi Vide Ognjenović. Stalni je član Narodnog pozorišta od 2002. godine. Pored uloga u pozorištu zapažene uloge je ostvario u filmu Đavolja varoš (2009), i televizijskim serijama Nepobedivo srce (2011) i Zvezdara (2013).

Ima zvanje asistenta na Akademiji lepih umetnosti i multimedija.

Ovog mladog glumca, dobitnika mnogih nagrada, publika pamti i po ulogama u ostvarenjima “Montevideo, Bog te video”, “Ravna gora”, “Šešir profesora Koste Vujića”, “Bela lađa”, “Koreni” i mnogim drugim.