Digitalna Srpska

Ilon Mask "ukida" svoj broj mobilnog telefona: Milijarder otkrio zašto se odlučio na ovaj potez

Multimilijarder Ilon Mask prestaće da koristi svoj broj mobilnog telefona, a čini se da je ova odluka njegov pokušaj promocije nove opcije na njegovoj društvenoj mreži Iks (bivšem Tviteru).

Ilon Mask
FOTO: ZBIGNIEW MEISSNER/EPA

Međutim, ova opcija bi trebalo da bude dostupna samo onima koji plate premijum verziju ove društvene mreže.

Riječ je o tome da će korisnicima premijum verzije biti omogućeni audio/videopozive.

– Za nekoliko mjeseci ću ukinuti svoj telefonski broj i koristiti Iks samo za tekstualne i audio/videopozive – objavio je Mask na svojoj društvenoj mreži.

Pročitajte još

Iks je prošle godine zvanično počeo s uvođenjem mogućnosti audio i videopoziva.

Dok svi korisnici ove društvene mreže mogu primati pozive, oni koji su pretplaćeni mogu upućivati pozive. Pozivi nisu šifrovani, za razliku od poziva na drugim sličnim servisima kao što su WhatsApp ili Apple FaceTime.

Iks nudi mogućnost koja se naziva „poboljšana privatnost poziva“ za koju su naveli da pomaže u zaštiti privatnosti. Nije poznato koliko su audio i videopozivi popularni na Iksu.

Nakon što su omogućeni prošle godine, Mask je više puta pokušavao da ih promoviše. Poručio je da je mogućnost ovih poziva deo njegovog plana da društvenu mrežu pretvori u „aplikaciju za sve“. Pozivi su jedan od noviteta koji su najavljeni na Iksu, piše list Independent, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije