Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

IMALA VIŠE STRESOVA Optužena za prijetnje Vučićevoj djeci pred sudijom rekla da se MNOGO KAJE

Hronika
Autor:

Foto: Rade Prelić/Tanjug

Šapčanka Aleksandra Janković Aranitović (49), optužena, jer je 24. jula putem Twittera uputila prijetnje djeci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavila je danas na početku suđenja da se “mnogo kaje” i da nije imala namjeru da ugrozi ničiju bezbjednost, naročito ne predsjednika i njegove djece.

Izlažući odbranu pred Višim sudom u Beogradu, Janković Aranitović je rekla da je psovke i uvrede na račun predsjednika i njegove djece napisala u momentu kada je bila izrevoltirana što je jedna osiguravajuća kuća odbila da joj plati račune hospitalizacije i pretraga koje su obavljene na klinici u Austriji, iako je imala kupljeno zdravstveno osiguranje za inostranstvo.

U iskazu se pozivala na to da je bolesna i da je tokom proljeća “imala više stresova”. Rekla je da je u Hajburgu, u Austriji, boravila od 10-28. jula, “gdje je sestričini čuvala kuče”, a 16. jula joj je pozlilo, pa je primljena na kliniku.

Na klinici joj je urađen niz zdravstvenih pretraga i rečeno da će sve to pokriti njeno zdravstveno osiguranje. Međutim, kada je otpuštena sa klinike 24. jula, najprije joj je ginekolog tražio imejl kako bi joj poslao loše rezulate sa pretraga.

Potom ju je, kako je rekla, oko 13 sati zvala i radnica klinike da javi da je osiguravajuća kuća odbila da joj plati troškove klinike od oko 7.000 evra zbog neke klauzule.

– Bila sam uzmenirena i osjećala sam se prevarenom – rekla je i dodala da je, pošto je riječ bila o državnoj osiguravajućoj kući, a kada je vidjela vijest da je Vučić posjetio željezaru u Smederevu, napisala prijeteće tvitove, ali nije htjela da ugrozi bezbjednost ni njega, ni njegove djece.

– Kajem se veoma mnogo, to što sam napisala je vulgarno, ružno, sramotno, ali ne mogu da vratim vrijeme. Svoju djecu sam osramotila – navela je Janković Araitović.

Ona je na početku rekla da želi da promijeni iskaz koji je dala u tužilaštvu, kada je navela “da će ponovo uraditi to što jeste. ali drugom terminologijom”.

Ona je uhapšena krajem jula i od tada se nalazi u pritvoru. Sljedeće suđenje biće održano 13. novembra kada će biti saslušan vještak.

Optužnim prijedlogom tužilaštva ona se tereti da je počinila krivično djelo ugrožavanja bezbjednosti za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Ranije je osuđivana u Šapcu, a mediji su prenijeli da je to bilo zbog falsifikovanja isprave i nasilja u porodici nad majkom.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO