Hronika

“Ipak smo se nadali da će preživjeti” Porodica mladića (26) kojeg je majka polila benzinom i zapalila neutješna nakon njegove smrti

Aleksandar Tomin (26) iz Srpske Crnje koji je preminuo rano jutros u Kliničkom centru Vojvodine od povreda u vidu opekotina koje je zadobio na preko 50 odsto tijela kada ga je navodno majka Smilja M. (44) polila benzinom i zapalila u kući svog emotivnog partnera Š.LJ. (58), biće sahranjen u ponedjeljak 11. decembra u 14 časova na mjesnom groblju u Srpskoj Crnji.

Aleksandar Tomin
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Oporavljajući se od inicijalnog šoka, članovi porodice nesrećnog mladića i dalje u suzama kažu da im nije jasno šta je Aleksandar mogao da kaže mami pa da je toliko izvede iz takta da ona počini tako strašan zločin i nadaju se da će konačno završiti u zatvoru.

Neutješni Aleksandrov otac Rade rekao je da se ipak nadao da će se njegov najstariji sin izvući bez obzira na to što je zadobio teške tjelesne povrede.

– Nije slutilo na dobro, ali smo se ipak nadali. Nema više našeg Ace – kaže Rade odmahujući glavom u nevjerici brinući se za ostalo sedmoro djece od kojih najmlađe ima samo tri godine.

Već pokušala da zapali Aleksandra i njegovog mlađeg brata

Osumnjičena Smilja M. već je jednom pokušala da polije benzinom i zapali Aleksandra i njegovog mlađeg brata Sašu.

– Bilo je to otprilike prije dva mjeseca. Tada su Aca i Saša svratili do nje i izbila je svađa. Ona ih je posula benzinom a oni su uspjeli da pobjegnu i prijavili su slučaj policiji koja je o čitavom slučaju obavijestila tužilaštvo koje nije reagovalo. Policija je intervenisala više puta zbog naše majke jer je nasilna i alkoholičarka. Tukla se i služi kaznu kućnog zatvora bez elektronskog nadzora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Ostavila je tatu i nas osmoro djece a onda je otišla kod tog čovjeka pa se i sa njim tukla i svađala. Da je tužilaštvo odreagovalo kako treba i odmah je smjestilo u pravi zatvor, ništa se od ovoga ne bi desilo – ispričao je mlađi Aleksandrov brat.

Pročitajte još

Dodao je da mu sve djeluje kao da je Smilja M. to već planirala upravo zato što joj to nije prvi put da pokuša da zapali djecu.

– Šta čovjek drugo da pomisli? Pokušala je jednom, pa na sreću nije uspjela i evo sada joj je to nažalost pošlo za rukom. Nadam se da će je sada tužilaštvo smjestiti u pravi zatvor da ne može više nikoga da povrijedi – surovo realno nastavlja priču Aleksandrov brat.

Smilja se tereti za nasilje u porodici

Podsjetimo, policija u Srpskoj Crnji uhapsila je Smilju M. po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Кikindi zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo nasilje u porodici za šta joj je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

– Istraga je i dalje u toku a osumnjičena je izjavila da joj se sin sam zapalio a njen emotivni partner koji je prisustvovao incidentu rekao je da se ne sjeća ničega te je pušten kući. Trenutno se ne može tvrditi da je majka polila sina benzinom i zapalila ga mada postoje indicije da je to zaista uradila. No, istraga će pokazati pravu istinu – priča za Blic izvor upoznat sa tokom istrage.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije