Gradovi

ISKORAK U RADU BOLNICE “SRBIJA” Prvi put urađena velika VASKULARNA OPERACIJA

U Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu prvi put je urađena velika vaskularna operacija zamjene trbušne aorte sa premoštavanjem arterija u desnu nogu, uprkos aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i otežanom radu.

ISKORAK U RADU BOLNICE “SRBIJA” Prvi put urađena velika VASKULARNA OPERACIJA
FOTO: MARIANA ĐURIĆ/RAS SRBIJA

Direktor ove ustanove Nebojša Šešlija je naglasio da ovaj vid operacije predstavlja iskorak u radu Bolnice “Srbija”, te poručio da su u ovoj ustanovi opredijeljeni da stalno unapređuju usluge i omogućavaju kvalitetniju zdravstvenu zaštitu svim pacijentima, navedeno je u saopštenju.

– I ovog puta naši medicinski radnici pokazali su izuzetnu stručnost i dokazali da Bolnica “Srbija” može da bude rame uz rame sa većim kliničkim centrima u zemlji i regionu – naglasio je Šešlija.

Operacije su rađene 23. i 24. oktobra, a tim koji je radio na operativnim zahvatima činili su gostujući ljekar profesor Milanko Maksić, te medicinsko osoblje Bolnice “Srbija”, specijalista hirurgije na supspecijalizaciji iz vaskularne hirurgije Miro Stojanović, kao i anesteziolozi Branko Aškraba, Jelena Božović i Nataša Lučić.

Pročitajte još

Iz ove stravstvene ustanove ističu da izvedena operacija spada u red tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite koja je veoma zahtjevna za hirurga i anesteziologe, kao i postoperativno praćenje i rehabilitaciju pacijenta.

– Pacijenti su stabilni, osjećaju se dobro i postoperativni oporavak teče uredno – dodaje se u saopštenju.

Prihvati notifikacije