Sudbine

"Sjećam se svega, vidio sam svoj grudni koš otvoren" Horor iskustvo mladića koji se PROBUDIO USRED OPERACIJE

Jedan korisnik Redita nedavno je sa ostalima podijelio svoje mučno iskustvo kada se probudio usred operacije pluća.

operacija
FOTO: VESNA LALIĆ/RINGIER

Hitna intervencija obavljena je zbog spontanog kolapsa plućnog krila, pa ljekari nisu stigli ni do operacione sale, te se prava drama odigrala iza paravana u Hitnoj pomoći.

Kako objašnjava neimenovani mladić u postu, stepen kolapsa plućnog krila bio je veći od 75 odsto kada je doveden u bolnicu, pa su hirurzi morali da mu uvuku cijev u grudni koš. Kao sedativ koristili su ketamin, koji se danas u vrlo rijetkim slučajevima koristi na ljudima, a da zlo bude veće, operacija koja je trebalo da traje 10 minuta – odužila se na 45, prenosi Unilad.

Pročitajte još

Probudio se jer mu nisu dali dovoljno ketamina

Budim se i dižem glavu, gledam dolje i vidim kako mi se hirurške stezaljke zabijaju u rebra, a hirurg sa moje desne strane nosi krvave rukavice. Njegov pomoćnik stajao je sa lijeve strane i još oko pet ljudi, medicinskih sestara i možda radiologa, posmatralo je tok moje operacije. Hirurg zastaje na sekundu, okreće se prema svima i kaže: “Nismo mu dali dovoljno ketamina”. Posebno se sjećam jedne medicinske sestre koja je stajala kod mojih nogu i izgledala kao da je upravo vidjela duha. Da budem iskren, vjerovatno sam i izgledao zaposjednuto – napisao je mladić u objavi.

Kada je pacijent omamljeno pitao: “Koliko još?”, rečeno mu je da je operacija skoro završena, međutim kako piše, u tom trenutku osjetio je snažan bol i onesvijestio se, prenosi Blic.

Sjeća se čitave operacije

Nije bilo gotovo. Od bola sam vrisnuo toliko glasno da me je čuo brat iz Australije, koji je telefonirao sa mojim ocem, koji je stajao na 20 metara. Onesvijestio sam se, zatim ponovo probudio, ali ovaj put se ne sjećam mnogo osim saznanja da se to dogodilo i zatim se ponovo onesvijestio. Treći put konačno sam se probudio u sobi i tati, koji je sjedio na stolici pored kreveta, rekao: “Sjećam se svega”. Prihvatio sam činjenicu da to neću ni zaboraviti, bar ne neko vrijeme – piše mladić.

U nastavku dodaje kako još uvijek ima problema sa spavanjem, nakon mjesec dana i slika koje je vidio u bolnici, pa ga mučno iskustvo svakodnevno proganja. Uprkos tome, ne namjerava da tuži bolnicu, jer bi to bio dugotrajan proces, koji mu neće pomoći da prevaziđe ono što se dogodilo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu