Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ISPITANE DESETINE OSOBA Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o provođenju istrage u aferi “Respiratori”

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Tužiteljski tim u stalnom je u konstantnom radu i gotovo svakodnevno na terenu. Donesena je naredba o provođenju istrage i ispitano je više desetina osoba, kazali su iz Tužilaštva BiH.

– Javnosti želimo saopštiti da samo Tužiteljstvo BiH može dati kvalitetnu i cjelovitu informaciju o aktivnostima u predmetu. Po nalogu tužiteljskog tima i u ovom trenutku policijski djelatnici SIPA vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala koji je potreban za dokumentiranje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za navedeni predmet – rekli su iz Tužilaštva.

Tužilaštvo BiH poručuje da imaju razumijevanja za veliki interes javnosti i zbog toga će, poručuju pravovremeno obavještavati javnost, vodeći računa da se ne ugrozi rad na istrazi koja je u toku, prenosi Klix.

– Moramo istaći da su netačni pojedini navodi koji su se u protekla dva dana pojavili u medijima, i to da nije donesena naredba o provođenju istrage, da se traži vještačenje viber komunikacije u Austriji, kao i drugi neprovjereni navodi koji mogu nanijeti štetu radu na predmetu. Takođe, sve agencije i institucije, koje sudjeluju sa tužiteljstvom u radu na istrazi, postupaju po uputstvima tužiteljskog tima, koji rukovodi istražnim radnjama i prikupljaju dokaze i vrše aktivnosti po nalogu Tužilaštva BiH – zaključuje se u stavu Tužilaštva BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO