Zabava

Ispovijest glumice Dragana Mićalović "Poslije mjesec dana provedenih u Beogradu zvala sam tatu i rekla da se vraćam kući" (VIDEO)

Glumica Draganom Mićalović je u emisiji “Balkanskom ulicom” pričala o djetinjstvu, njenim prolascima Balkanskom ulicom kojom je došla u Beograd, noseći teget torbu u kojoj je bio i ajvar i mamina turšija.

Ispovijest glumice Dragana Mićalović "Poslije mjesec dana provedenih u Beogradu zvala sam tatu i rekla da se vraćam kući" (VIDEO)
FOTO: DUŠAN MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Tu je bilo sve ono što mama pakuje da, kako sama Dragana reče, dijete ne bi jelo po pekarama, ali i o tome da je zbog ranog dolaska u prestonicu veoma brzo sazrela.

Dragana je u emisiji otkrila i da je poslije samo mjesec dana boravka u Beogradu željela da se vrati u rodni Leskovac ali da majka to nije dozvolila zbog čega joj je danas zahvalna.

Pročitajte još

– Ja sam poslije mesec dana zvala tatu, rekla sam mu: ja pakujem stvari, sjedam na autobus i dolazim u Leskovac. Ja ovdje ne mogu, ja ne mogu ovdje da živim, ovi ljudi nemaju srca – kaže iskreno Dragana u emisiji “Balkanskom ulicom” koja se emituje danas na Blic televiziji u 16.30.

Dragana je u nekoliko navrata u emisiji uzela i mikrofon te pokazala svoj veliki talenat kada je pjevanje u pitanju zbog čega je uslijedilo i pitanje da li je lako ubjede da u kafani uzme mirkofon i ostane do kraja, posljednja u društvu, na šta kaže:

– Bilo bi lijepo da je drugačije, možda nekada. Eto to je još jedna od stvari koje sam uz svog oca zavoljela, kafana. Tata me je par puta zaboravio u vrtiću, zbog kafane – kaže sa osmjehom Dragana.

FOTO: Z. ILIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: Z. ILIĆ/RAS SRBIJA

– Onda je mama tako dok je radila po cijeli dan u svom salonu, pun salon, i vaspitačica prosto mene pod ruku: “Izvinite mi smo čekali, ali niko nije došao…” I onda je tata shvatio kako je možda pametnije da me vodi sa sobom. Ja sam bila presrećna zbog toga – ispričala je sa osmjehom Dragana.

Tokom emisije povela se priča i o leskovačkom akcentu koji Dragana nema, a onda je otkrila i kada ne može da joj ne izleti neka južnjačka riječ.

– Može da se čuje u svađi, u brzini govora. Ne može čovjek da se posvađa kada književno govori, kako može da se posvađa kada priča na leskovačkom, na južnjačkom. To što se izgovori u sekundi to ne može da se izgovori na književnom jeziku i te psovke i te skraćenice… – kaže Dragana sa osmjehom i dodaje:

– Bobi i meni u brzini toj i u afektu izleti. Vojin tako, kad nas dvije krenemo da pričamo užasno brzo, kaže: “Evo ga, Leskovac progovara”. Ne daj Bože ako odemo do Leskovca na dan i po, treba nam jedno desetak dana da se vratimo u prvobitno stanje – sa osmjehom je istakla Dragana, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije