Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ISPOVIJEST RATNOG VOJNOG INVALIDA “Policajac me, pred kolegama u stanici, UDARIO šakom u glavu”

Hronika
Autor:

Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

Jovo Ristić

Policajac Ivan Z. se bahato ponašao kada me zaustavio na putu, a kada sam otišao u Policijsku stanicu Derventa da pokupim dokumenta koja mi je oduzeo, on je me je udario šakom u glavu, iako sam ratni vojni invalid i teško ranjen u glavu.

Tvrdi ovo u ispovijesti za Srpsakinfo Jovo Ristić, koji kaže da ga je u utorak maltretirao pomenuti policajac.

– Taj dan smo brat i ja nešto radili i krenuli mojm autom. Nekih 300 metara od moje kuće zaustavila nas je policija. Ja sam se zaustavio i tada mi je prišao policajac i rekao da nisam upalio svjetla. Tada sam tek primjetio da ih stvarno nisam upalio nakon čega je on zatražio dokumenta – počinje priču Ristić.

Dodaje da mu je zatim policajac rekao da dođe do policijskog vozila, te da su problemi počeli kada je stigao do njihovog službenog automobila.

– Kada sam prišao, rekao sam im da napišu prekršajni nalog što nisam upalio svjetla. Tada je taj policajac, Ivan Z. rekao da se ne ponašam bezobrazno, a stvarno sam bio korektan. Rekao sam mu da nisam drzak i da mi napiše nalog. On je tada iskočio iz automobila sa namjerom da me udari – istakao je Ristić.

Kaže da je odmah nekoliko puta ponovio da ga ne udara, jer je ratni vojni invalid koji je bio ranjen u glavu. Dodaje da je tada izašao i drugi policajac, te dotrčao njegov brat, nakon čega se situacija smirila.

– Sjeo sam u svoj automobil i krenuo kući. Kasnije sam otišao do Policijske stanice Derventa kako bi uzeo dokumenta koja su ostala kod tog policajca. Ušao sam u kancelariju kod zamjenika komandira i ispričao šta se desilo – pojašnjava Ristić.

Foto: Radio Derventa/RAS Srbija

Navodi da su tada pozvali policajca Ivana Z. da dođe u Policijsku stanicu i da mu vrati dokumenta.

– Kada je došao taj policajac, odmah je „skočio“ na mene. Pričao je kako sam bio bezobrazan i kako sam mu opsovao majku, ali to nije tačno. Nisam imao razloga da se tako ponašam i da to kažem. U jednom trenutku on se zaletio i udario me šakom u glavu, iako sam ratni vojni invalid koji je ranjen u glavu – ističe Ristić.

Prema njegovim riječima, tada su se umiješali ostali policajci koji su smirivali Ivana, da ga još više ne pretuče.

– On je samo ponavljao „Udari me, udari me“. Naravno da ga nisam htio udariti, ostali policajci su ga smirili  – kaže Ristić.

Poručuje da ako ti policajci neće da svjedoče da je tako bilo, da u toj sobi u kojoj se desio napad imaju kamere i da su sve snimile.

– Neka uzmu snimke sa tih kamera i nek pregledaju kako se desio napad. Ja nisam slagao nijednu riječ – rekao je Ristić.

Jovan je ispričao i da je isti dan otišao u bolnicu, a juče je radio CT glave i vadio druge nalaze.

– Kada izvadim sve nalaze otići ću u PU Doboj da ga prijavim, jer se bojim da bi ovdje u Derventi mogli nešto zataškati – ističe Ristić.

On je naglasio da nikada ranije nije imao sukob sa zakonom, a pogotovo ne s policajcem koji ga je napao.

– Čuo sam i da je prije par dana pretukao još nekog čoveka u Derventi – dodao je na kraju Ristić.

PU Doboj: Nije bilo napada

U PU Doboj rekli su, navodeći inicijale, da je prilikom redovne kontrole saobraćaja utvrđeno da je Ristić počinio više prekršaja o bezbjednosti saobraćaja zbog čega mu je napisan prekršajni nalog.

– Revoltiran kontrolom od strane patrole policije, napustio je lice mjesta a da nije preuzeo prekršajni nalog i dokumenta. Istog dana se obratio u dežurnu službu PS Derventa sa zahtjevom da mu se vrate dokumenti koje je ostavio kod patrole – rekli su u Policiji.

Oni su dodali da je Jović bučno negodovao zbog izrečenih sankcija, da mu je zamjenik komandira vratio dokumenta, te ga podučio kako može dobiti kopiju prekršajnog naloga.

– Rekao mu je da se može obratiti Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP, ukoliko ima pritužbi na ponašanje policijskih službenika. Nakon što je uzeo svoja dokumenta Ristić je napustio PS Derventa – pojasnili su u PU Doboj.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO