Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ISPOVIJESTI BIVŠIH ALKOHOLIČARA “Kad 6 mjeseci ne piješ i osjetiš svu ljepotu života”

Društvo
Autor:

Foto: Profimedia

“Kad šest mjeseci ne piješ alkohol i osjetiš svu ljepotu života”, u najkraćem staje ispovijest jednog tvitereša, koji je ostavio alkohol.

– To znači već bez žiganja u jetri, bez želučanih tegoba, 7 kg manje, nalazi popravljeni značajno, puno više vremena za život (zapanjujuće koliko vremena mi je lokanje + mamurluci uzimalo), bolji bračni odnosi, bolje na poslu, bistriji um”.

Ovom objavom na tviteru, jedan korisnik te društvene mreže podijelio je svoje iskustvo: kako izgleda život kada se oprostiš sa čašicom, u onom slučaju kada za njom prečesto i preko svake mjere posežeš.

Svojom ispoviješću o alkoholizmu obilježio je šest mjeseci od kada je odlučio, ali i prestao da konzumira alkohol, jer kako kaže, nije se osjećao dobro prije svega zdravstveno, a onda i jer nije bio dobar ni svojoj okolini.

– Sada se na svu sreću mnogo bolje osjećam, nemam više nepodnošljivog mamurluka koji sam ranije imao, bistriji mi je um, kvalitetnije provodim vrijeme sa svojom porodicom, prijateljima kao i sa kolegama na poslu. Mnogo više imam vremena za normalniji i zdraviji život. Čak sam i smršao 7 kg za šest mjeseci – napisao je tvitereš koji se potpisuje kao Dž[email protected] .

U njegovoj izjavi prepoznali su se i drugi, pa prenijeli neka svoja lična iskustva vezana za konzumiranje alkohola.

– 17.03.2000. Moj posljednji bliski susret sa čašom u kojoj je bio alkohol. Toplo preporučujem – još jedan je tviteraš podelio svoje iskustvo.

Kakve sve pobleme imaju sa alkoholom i zašto bi ga se najradije riješili zauvijek, govori i ovaj tvit: “Ja ne zelim da pijem jer mi mrsko da budem mamurna. Čitav vikend ode na oporavak, i onda nazad na posao i nova radna sedmica.. Ne isplati se…”

A ima i onih koji su se u ove poročne vode tek upustuli, na žalost.

– Treći mjesec sa alkoholom. Osam kg viška, stomak, pospanost, neproduktivnost, teški mamurluci (upravo)… Zabavniji vikend doduše… Vrijeme je da se pređe na zdraviji režim – iskren je ovaj korisnik Tvitera.

Bilo je i onih kojiima je ova ispovijest pomogla da i sami shvate koliko je i njima zla donio alkohol, pa su i sami odlučili da se riješe tog demona i velikog ljudskog poroka, kako oni kažu.

Neki su izjavili da već šest godina ne konzumiraju alkohol, što nije malo, ali da im se opet ponekad javi potreba za tim, kao da im nešto nedostaje, i da na kraju ne znaju ni sami kako da se izbore sa tim.

– Za sad nema. Jedino “ali” je to da je alkohol demon s kojim nikad ne znaš – izjavio je tviteraš koji je napisao ovaj status, bojeći se i sam da ne poklekne opet pred nekim novim izazovom.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO