Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ISTRAGA PLJAČKE BANKE U SARAJEVU Na Trebeviću pronađena “škoda” koji su koristili razbojnici

Hronika
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Automobil “škoda fabia” sive boje, korišten prilikom jučerašnje pljačke Rajfajzen banke na Grbavici u Sarajevu, pronađen je na Trebeviću, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Policijska uprava iz Novog Sarajeva je juče u 10.05 obaviještena da su dvije nepoznate osobe u ulici Zagrebačka, na Grbavici, izvršili krivično djelo razbojništva nad uposlenicima u prostorijama Rajfajzen banke.

– Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se putničkim motornim vozilom marke ‘Škoda-Fabia’ udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policijue MUP Kantona Sarajevo saopćeno je iz MUP KS.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 11.25 sati, na lokalitetu Trebevića, opština Stari Grad Sarajevo, policija je pronašla vozilo korišteno prilikom izvršenja krivičnog djela razbojništva.

– Izvršenim provjerama utvrđeno je da je predmetno vozilo s 2. na 3. juni 2019. godine otuđeno iz ulice Asima Ferhatovića. Nakon završenih uviđajnih radnji, putničko motorno vozilo je vraćeno vlasniku. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca – stoji u saopštenju MUP KS.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO