Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Vatrogasci u Bratuncu dobili novo vozilo

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Vatrogasnoj jedinici u Bratuncu danas je predato na korištenje novo savremeno vatrogasno vozilo čiju su nabavku zajednički finansirali Vatrogasni savez Republike Srpske i ova opština u ukupnoj vrijednosti 350.000 KM.

Komandir ove jedinice Ljupko Ilić izjavio je da je riječ o vatrogasnom vozilu najnovije generacije, koje će doprinijeti bezbjednosti ovog mjesta, kvalitetnijem radu i efikasnijem djelovanju u slučaju požara.

– Dobili smo novo savremeno vozilo za gašenje požara u stambenim objektima kapaciteta 2.500 litara vode i 250 litara pjenila. Vozilo ima uređaj koji se koristi u slučaju saobraćajnih nesreća i uređaj za pravljenje pjenila – rekao je Ilić, najavljujući da će bratunački vatrogasci biti obučeni za upravljanje i korištenje novog vozila.

Foto: Srna

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović naveo je da je za nabavku tog vozilo Vatrogasni savez izdvojio 250.000 KM, a opština 100.000 KM.

– Ovo vozilo će mnogo značiti našoj vatrogasnoj jedinici koja pokriva veliko područje. Planiramo da nabavimo i vozilo za gašenje požara na višim spratovima stambenih zgrada, čime bismo imali jednu od najsavremenijih vatrogasnih jedinica u regiji – istakao je Mlađenović.

On je podsjetio da je bratunačkoj opštini nedavno isporučena najsavremenija kombinovana mašina tipa “skip ICB” sa kompletnom opremom vrijednosti oko 600.000 KM za izvođenje komunalnih radova, ali i za korištenje i raščišćavanje terena u slučaju požara i poplava.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO