Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ISTUPANJE IZ EU Mejova predlaže KLJUČNU ODREDBU u zakonu o Bregzitu

Svijet
Autor:

Foto: Facundo Arrizablaga/EPA

Premijer Velike Britanije Tereza Mej vjerovatno će predložiti odredbu o istupanju iz EU i sprovođenju tog procesa, što je ključni dio zakona o Bregzitu, javio je Gardijan, pozivajući se na izvore iz britanske vlade.

Britanski list navodi da će se o odredbi koju predloži Mejova glasati u roku od deset dana.

Gardijan piše da nova odredba mora biti usvojena kako bi se ratifikovao sporazum za Bregzit, koji je Mejova postigla sa EU, prenio je Sputnjik.

Britanski Parlament u više navrata odbacio je sporazum Londona i Brisela, čime je povećan rizik od istupanja Velike Britanije iz EU bez postignutog sporazuma, što bi se odrazilo na ekonomiju obje strane.

Mejova je nakon odbijanja sporazuma započela razgovore sa britanskom opozicionom Laburističkom partijom, čiji su poslanici u većoj mjeri glasali protiv sporazuma.

Velika Britanija je trebalo da napusti Uniju 29. marta, ali Mejova nije dobila podršku britanskog Parlamenta, pa je bila prinuđena da traži kraće odgađanje Bregzita.

Nakon specijalnog sastanka Evropskog savjeta, Velikoj Britaniji je odobreno fleksibilno odgađanje Bregzita do 31. oktobra.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO