Hronika

“IZGLEDAO JE KAO DA SPAVA" Bolna ispovijest neutješne supruge nastradalog policajca

Pozvali su me da mi kažu da je poginuo. Otrčala sam na lice mjesta, nedaleko od našeg stana. Nikada neću moći da izbrišem sliku koju sam zatekla. Auto je bio zakucan u banderu, a moj Ivan je izgledao kao da spava.

“IZGLEDAO JE KAO DA SPAVA" Bolna ispovijest neutješne supruge nastradalog policajca
Foto: Privatna arhiva/Facebook

Ovo je, za Novosti, kroz suze ispričala Marijana, supruga Ivana Milojevića (44), policijskog inspektora iz Niša, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u noći između ponedjeljka i utorka.

Pročitajte još

Do nesreće je došlo oko tri sata iza ponoći na Bulevaru cara Konstantina u Nišu. Nezvanično, na kružnom toku Milojević je službenim autom “reno klio” udario u stub električne rasvjete i na mjestu nastradao. Međutim, uzroci ove nesreće još se utvrđuju, a sumnja se da mu je tokom vožnje pozlilo, pa je izgubio kontrolu nad vozilom.

Moj Ivan je bio zdrav, nije bolovao ni od kakve bolesti. U posljednje vrijeme je malo dodao na kilaži, pa je i o tome počeo da vodi računa. Čekamo rezultate obdukcije pa ćemo znati šta je razlog nesreće – rekla je Marijana, brišući suze sa lica.

Kako nezvanično saznaje pomenuti list, sumnja se da je doživio srčani udar za volanom, ali tačan uzrok smrti znaće se tek nakon obdukcije.

– Vozio je službeni “reno”. Sletio je sa kolovoza i udario u metalni stub ulične rasvjete na razdelnom ostrvu – rekli su u MUP.

Inspektora Milojevića u Nišu su mnogi znali po nadimku Pakistanac, koji mu je nadenut zbog tamnijeg tena. Kolege, prijatelji i svi koji su ga poznavali u utorak su vijest o tragediji dočekali sa nevjericom. U šoku su i njegove kolege, koje kažu da su ostale bez velikog prijatelja i izuzetno dobrog radnika.

– Bio je predan poslu. Toga jutra se vraćao sa zadatka i sumnjam da je brzo vozio. U posljednje vrijeme službovao je u Merošini. Prije nekoliko dana je proslavio 44. rođendan. Živio je sa suprugom Majom, a iz prvog braka ima jedanaestogodišnjeg sina koji je bio njegov život. Zaista velika tuga – kaže Milojevićev prijatelj M. N.

Dobar pčelar

Osim kao inspektora, Milojevića su u Zaplanjskom kraju, odakle je rodom, poznavali kao vrsnog pčelara.

– Imao je mnogo košnica, bavio se proizvodnjom meda i planirao je da se tom poslu posveti u potpunosti, čim ode u penziju. Zbog beneficiranog radnog staža nadao se da će to biti uskoro, ali nažalost, nije dočekao da ostvari svoj san – kaže njegov prijatelj.