Hronika

"Izgubio sam sina i ženu, NIKO ME NIJE DOČEKAO" Prva izjava oca osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić nakon što je PUŠTEN NA SLOBODU

Radoslav Dragijević, otac Dejana koji je osumnjičen za ubistvo Danke Ilić, izašao je danas iz pritvora u kojem je bio jer postoji opravdana sumnja da je svom sinu pomogao da se riješi tijela djevojčice.

rade dragijević doveden u tužilaštvo
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Ubrzo nakon izlaska, on se oglasio za medije.

Kako je rekao, jutros je izašao iz zatvora gdje je proveo dva mjeseca.

– Bilo mi je teško. Izgubio sam sina i ženu. Vratio sam se u praznu kuću. Niko me nije dočekao. Ne znam šta prvo da uradim, sjedim i gledam u zidove i plačem – rekao je Radoslav.

rade dragijević doveden u tužilaštvo
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

On je rekao i da mu je “svaki dan bilo sve teže”.

– Jedan od zatvorenika je pokušao da me bije. Srećom, spriječili su ga. Boravak tamo je i pored toga bio težak. Ispitivali su me, išao sam na poligraf. Prvi put sam pao na poligrafu. Pitali su me svakakva glupa pitanja, od toga da li sam ja kopao u pola noći i premiještao tijelo do toga gdje je to dijete, ali šta ja da kažem kad ništa ne znam. Ja sam bolestan, takoreći jednom nogom sam u grobu. Ja i kod kuće ne mogu ništa da kopam, a kamoli da idem u pola noći i kopam zbog tako nečeg – rekao je Dragijević u svojoj izjavi.

Pročitajte još

“Mislim da je ovo namještaljka”

Dragijević je rekao da ne može da poveruje u krivicu i umješanost svojih sinova u ubistvo djevojčice Danke Ilić.

– Vjerujte mi više ni sam sebi ne mogu da vjerujem, kako ja da znam šta su moji sinovi radili i da li su umiješani. Iskreno da kažem, ja sve mislim da je ovo namještaljka, neko nam je sve ovo namjestio, ali sad je gotovo – rekao je Dragijević za Kurir.

“Imam zdravstvene probleme”

On je rekao da mora da podigne novac koji mu je ostao od sina kako bi platio troškove, a onda i da posjeti ljekara zbog zdravstvenih problema.

– Moram da podignem novac od sina, nemam od čega da živim. Tek treba da platim sve troškove. Moram kod ljekara da odem i to moram da zamolim komšije da me odvezu, a moraću da im platim za to. Neće me niko voziti besplatno, a ja sam ne mogu – tvrdi Dragijević.

“Dejan je propao”

Kako kaže, vidio je i sina Dejana koji je optužen za ubistvo djevojčice i koji je to sam i priznao na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

– Propao je. Ništa ne govori. Ne znam šta li se njemu vrti po glavi. Sve se nadam da ovo sve nije istina, ali ko zna – rekao je Dragijević za Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu