Biznis

JAVNOST ZGROŽENA Trudnica pronašla u tanjiru MRTVOG PACOVA nakon čega je lanac popularnih restorana izgubio 190 MILIONA DOLARA

Dionice popularnog lanca kineskih restorana Ksabu Ksabu doživjele su sunovrat na berzi nakon što je jedna trudna žena u svojoj supi pronašla mrtvog pacova.

JAVNOST ZGROŽENA Trudnica pronašla u tanjiru MRTVOG PACOVA nakon čega je lanac popularnih restorana izgubio 190 MILIONA DOLARA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Incident se dogodio 6. septembra, a od tog trenutka firma je izgubila nevjerovatnih 164 miliona evra!

https://www.facebook.com/DonZeusGlobal/posts/1468355606642847

Gnusne fotografije kako gospođa štapićima vadi mrtvu životinju iz svog tanjira ekspresno se proširila kineskim društvenim mrežama, a restoran u provinciji Šandong je privremeno zatvoren.

https://www.facebook.com/DonZeusGlobal/posts/1468355606642847

Iz kompanije su pokušali da plate gospođi da ćuti i za nastalu štetu, ali ona je njihovu ponudu od 629 evra hladno odbila, navodi Jutarnji list.

Njen suprug je za lokalne medije izjavio da će mu žena ići prvo na ljekarski pregled, a tek poslije razgovarati o odšteti. Naime, trudna žena je kobnog dana već pojela dobar dio svoje supe dok nije naletila na mrtvog pacova.

Da stvar bude skandaloznija, jedan zaposleni iz restorana navodno je gospođi dao savjet da pobaci ako je već u takvoj panici da se zarazila.

Evo, ja ću ti dati 2.500 evra da odeš na abortus – urlao je čovjek prestravljenoj ženi.

Cijela ova priča izazvala je niz reakcija u Kini. Na društvenim mrežama ljudi izražavaju nevjericu i gađenje, a među gazdama lanca restorana nastala je panika da će im posao potpuno propasti.

– Povraća mi se. Nikad više neću tamo ići – rekao je jedan korisnik stranice Veibo, inače kineske verzije Facebooka.

– Ksabu Ksabu je oduvek bio jedan od mojih omiljenih restorana, mislio sam da je higijena tamo na najvišem nivou… Ne mogu da vjerujem da se to dogodilo – rekao je jedan komentator, dok se drugi nadovezao:

– Zar život djeteta vrijedi 2. 500 evra? Sramota!

U cijeli slučaj se uključila i policija.

(Jutarnji list)

Prihvati notifikacije