Svijet

Jedna rečenica mu je bila kap koja je prelila čašu: Otac htio uplašiti kćerku, pa je izbo i zadavio (VIDEO, FOTO)

Sabrina Lekaj (20) pronađena je mrtva na prednjem sjedištu automobila marke "mercedes" u australijskom Adelejdu 2019. godine. Djevojku je u naletu bijesa ubio otac Petrit Lekaj.

Čovjek sa lisicama na rukama u zatvorskoj ćeliji
FOTO: SHUTTERSTOCK

Lijepa i talentovana Albanka iz Austalije je pronađena je mrtva u očevom automobilu, koji je bio udaljen samo 250 metara od njihovog doma.

Studentkinja medicine prethodne noći je bila u gradu sa prijateljima, a prema svjedočenju njenih drugarica, bila je jako uplašena kako će njen otac reagovati jer je ostala do kasno. Najboljoj prijateljici Kat Valstar poslala je poruku u kojoj je napisala da je “voli i da će joj pisati kada stigne kući”.

Pročitajte još

Osuđeni trgovac drogom Petrit (49) zadavio je i izbo kćerku, koja je umrla na licu mjesta. Dobio je doživotnu kaznu zatvora sa obaveznim minimalnim periodom od 20 godina bez uslovne slobode.

Kako se kasnije saznalo, priznao je da je ubio svoju kćerku zato što je konzumirala drogu.

Mediji su pisali da se Sabrina noć prije ubistva zabavljala sa prijateljima u noćnom klubu gdje je uzimala kokain i ekstazi.

Na sudu se saznalo da je otac spakovao kuhinjski nož od 15 centimetara i da je htio da se suoči sa kćerkom zbog njenih žurki i uzimanja droge.

Lekaj je rekao da je namjeravao da uplaši kćerku, ali da je “pukao” kada je rekla da joj “nije stalo do žrtvovanja koje je podnio da bi joj pružio bolji život”.

U policijskom intervjuu snimljenom u ustanovi za mentalno zdravlje, Lekaj je priznao da je ubio svoju jedinu kćerku. Na pitanje zašto je Sabrina pronađena sa ubodnim ranama, otac je šapnuo: “Ja sam to uradio”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije