Magazin

JEDNOSTAVNO RJEŠENJE Ako vam se usisivač pregrijava i ne vuče kao prije, uradite samo jednu stvar

Dugotrajnom upotrebom desi se da usisivač sve slabije radi. Srećom, rješenje ove situacije je i više nego jednostavno.

Čovjek usisava
FOTO: YOURPEACEFULSOUND/YOUTUBE/SCREENSHOT

Evo šta bi trebalo uraditi da ponovo bude kao nov.

Prvo, otvorite dio usisivača u kojem se nalazi kesa za prašinu. Obratite pažnju na gumu na poklopcu. Ova guma bi, kada se poklopac zatvori, trebalo da ostvari kontakt sa gumom na kesi za prašinu i da hermetički dihtuje.

U ovom slučaju na gumi su se stvorile naslage prašine koje su na nekim mjestima debele i do jednog milimetra. Zbog toga dvije gume ne prijanjaju jedna na drugu i motor umjesto da vuče vazduh kroz crijevo usisivača, vazduh uvlači između ove dvije gume što značajno smanjuje snagu čišćenja.

Pročitajte još

Slično se može desiti i na gumenom dijelu kese za prašinu. Rješenje je, pretpostavljate, jednostavno. Vlažnom krpom odstranite tvrde naslage sa gume. Isto uradite i na kesi za prašinu.

Nakon toga potrebno je i očistiti filtere koji se poslije duže upotrebe usisivača znatno zaprljaju. Izvadite usisni filter iz ležišta. Isto uradite i sa filterom koji prečišćava vazduh koji izlazi iz usisivača.

Oba filtera prvo dobro istresite, a zatim operite vodom i deterdžentom (možete i staviti nove u koliko ih imate). Nakon sušenja vratite filtere na mjesto.

Kada budete uključili usisivač vidjećete da on ponovo radi kao nov – dobro usisava i ne pregrijava se.

Ukoliko i dalje ne radi, ili pozovite majstora da provjeri ili je vrijeme za kupovinu novog, piše Krstarica.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije