Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“JEFTIN I NESTRUČNI POPULIZAM” Prijedlog PDP za pomoć privredi naišao na oštre kritike Radojičića

Banjaluka
Autor:

Foto: Aleksandar Čavić/Grad Banjaluka

Dio današnje vanredne sjednice Skupštine grada bile su i predložene mjere PDP-a za pomoć privredi koje je gradonačelnik Igor Radojičić okarakterisao kao „jeftini i nestručni populizam“ kojim se prema njegovim riječima čak predviđa i ukidanje lokalnih izbora u Banjaluci.

Iako nije bilo moguće prisustvo novinara na današnjem zasjedanju prema raspoloživim informacijama Radojičić je oštro kritikovao prijedloge PDP koje je rekao da su „nestručne, prepune neustavnih i nezakonitih obećanja, te potpuno neprovedivim u praksi“.

Govoreći o prijedlogu PDP, Radojičić je naveo da prijedlog PDP, između ostalog, predviđa i ukidanje budžetske stavke od 626.000 KM koja služi za troškove lokalnih izbora, odnosno biračke odbore i ostale brojne troškove“.

– Drugim riječima, traži se ukidanje lokalnih izbora jer su predvidjeli ukidanje stavke za izbore koja je ove godine pojedinačno najveća u ostalim neklasifikovanim rashodima. Moram, nažalost, reći da u svom životu, a u parlamentu sam proveo 14 godina i tri godine kao gradonačelnik, nikada nisam vidio ni sličan prijedlog, koji kroz svega šest rečenica mijenja zakona, podzakonske akte, ulazi u sukob sa ustavom i iz aviona dijeli neke novce za koje nije rečeno ni odakle ni kako – rekao je Radojičić.

Kazao je da bi  prihvatanjem prijedloga PDP došlo do ukidanja određenih budžetskih stavki.

– Ostali bi bez sljedećeg: ukinuli bi plaćanje pošte i platnog prometa, vozila i zaposleni ne bi bili osigurani, obustavili bi sva plaćanja Geodetskoj upravi što bi dovelo do prestanka svih javnih radova, ugasili bi sve računare jer bi ostali bez para za licence, ostali bi bez protivgradne zaštite, bez čišćenja snijega, mjerenja aerozagađenja i koncentracije polena, zdravstvene zaštite sportista, ugasili javnu rasvjetu, čišćenje grada i košenje trave, te, povrh svega, ostali i bez izbora – rekao je Radojičić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO