Sudbine

JELENA SUPERHEROJ Rak dojke joj otkriven u trudnoći, uslijedila je teška bitka i prije par dana RODILA JE BLIZANCE (VIDEO)

Jeleni Ćetković (38) iz Bijelog Polja u Crnoj Gori, u ranoj trudnoći nastaloj vantelesnom oplodnjom, otkriven je kancer dojke. Uslijedila je teška borba - dvostruki hirurški zahvati u trećem i četvrtom mjesecu trudnoće i kontinuirana agresivna hemioterapija.

JELENA SUPERHEROJ Rak dojke joj otkriven u trudnoći, uslijedila je teška bitka i prije par dana RODILA JE BLIZANCE (VIDEO)
FOTO: BOJE JUTRA TV VIJESTI/FACEBOOK/SCREENSHOT

Zahvaljujući dr Aleksandru Čelebiću iz Podgorice, hirurgu onkologu, hemioterapeutu, hrabra majka je očuvala svoje plodove i prije par dana rodila zdravu djecu, devojčicu Laru i dječaka Aleksu u predviđenom terminu.

Hrabra majka Jelena za “Boje jutra” na TV Vijesti kaže da joj je bilo najbitnije da sačuva život svoje djece.

– Prvo što sam pomislila je da iznesem trudnoću do kraja da se izborim za njihov život. Ostalo mi nije bilo važno. I Bogu hvala ispalo je sve dobro zahvaljujući podršci mojih najbližih i najvećoj podršci doktora Aleksandra Čelebića koji je bio uz mene sve vrijeme – rekla je Jelena, prenose Vijesti.

Hrabra majka Jelena za „Boje jutra“ na TV Vijesti kaže da joj je bilo najbitnije da sačuva život svoje djece.

Posted by Boje Jutra TV Vijesti on Thursday, October 1, 2020

Kako kaže ova hrabra majka, uvek je imala cilj ispred sebe za svoju djecu.

– Nikada nisam pomislila da odustanem. Ne bih preporučila nijednoj ženi da odustane ni od sebe ni od života svoje djece – poručila je Jelena.

Otac Marko Ćetković koji je sve vrijeme bio podrška svojoj supruzi kaže da je borba bila velika, te da se tek nastavlja.

– Borba je bila velika i borba se tek nastavlja. Želimo da se zahvalimo kompletnom timu koji je bio ljubazan i prijatan. Hvala svim našim prijateljima. Vole vas sve Jelena, Marko, Lara i Aleksa – poručio je otac.

Gostujući u “Bojama jutra” dr Aleksandar Čelebić, ljekar koji je Jeleni pomogao da rodi zdravu djecu u devetom mjesecu trudnoće uprkos karcinomu dojke i koji sada nastavlja da je liječi kaže da prema informacijama od jutros Jelena i djeca se odlično osjećaju.

– Liječenje se nastavlja. Hemioterapiju u drugom i trećem semestru trudnoće je podnijela dosta dobro. Nije bilo nus efeketa na koje smo navikli. Odlično je podnijela. Radi se o hrabroj i savjesnoj ženi – rekao je dr Čelebić.

Doktor kaže da danas uz savremene metode lečenja, žena koja sumnja na kancer dojke i ukoliko dođe do njegovog otkrivanja, može se sačuvati trudnoća.

– Da li dati primat trudnoći ili liječenju raka dojke davno je napuštena. Danas čuvamo trudnoću uz savremeno liječenje – rekao je doktor.

Doktor Čelebić kaže da će Jelena sa hemioterapijama nastaviti od slijedeće nedjelje, nakon čega slijedi radioterapija, prenose Vijesti.

Poručuje ženskoj populaciji da je prevencija raka dojki nešto što može dovesti do ranog otkrivanja i stoprocentnog izliječenja.

Ginekolog dr Nikola Stanišić koji je Jelenu porodio carskim rekao je da ovakav slučaj nije imao u svojoj karijeri.

– Evo 33 godine kako radim u ginekologiji kao specijalizant i specijalista ovakav slučaj još nisam imao. Operacija kao operacija nije bila zahtjevna. Više je bilo zahtjevno za anesteziju. Sve je proteklo u redu bebice su odmah zaplakale po rođenju. Što se tiče same intervencije prošlo je samo da se poželi – zaključio je dr Stanišić.