Hronika

Jezivo svjedočenje dječaka ubice “Otac mi je govorio da sam psihopata”

Dečak ubica (13), koji je 3. maja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar počinio jezivi masakr, tokom svjedočenja putem video linka otkrio je da ga je otac nazivao psihopatom.

Andrija Čikić i dječak ubica
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER

Tokom svedočenja u istrazi koju Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi protiv njegovog oca zbog sumnje da oružje koje je imao u svom posjedu nije pravilno obezbjedio kao i da je sina vodio u streljanu, dječak ubica je odgovarao na pitanja o odnosima u porodici. U jednom trenutku je rekao “otac mi je govorio da sam psihopata”, kao i “išli smo u streljanu da bi popravili odnos i da bi radili na njemu” – otkriva izvor Kurira i dodaje da je ostalo nejasno šta je prethodilo tome da otac sina nazove psihopatom.

Inače, interesantno je i da je nekoliko minuta pošto je pucao u radnika obezbjeđenja škole, potom u tri djevojčice koje je zatekao na hodniku a potom i u drugarice i druga iz razreda, policajcima koji su brzo stigli na lice mjesta i pitali ga zašto je to učinio, rekao “ja sam psihopata”.

Podsjetimo, tokom svjedočenja, koje se odvijalo putem video linka, maloljetni ubica iz škole je rekao i da je otac bio ponosan kako puca, kao i da je ponio svoje pištolje u streljanu, i tražio od “starijeg, svjedok čovjeka da ga uči da puca”. Kako je Kurir pisao, u telefonu ocu pronađeni su snimci, na kojima se vidi da je snimao dječaka a potom se hvalio prijateljima kako “njegov mali puca bez promašaja”.

Pročitajte još

Dječak je tokom ispitivanja naveo i da su ga u streljani hvalili svi, i otac i osoblje kako je “precizan i dobar pucač”, a iz odgovora je proizašlo i da se “vjerovatno ne bi odluči da puca da ga nisu toliko hvalili” – kaže sagovornik upućen u istragu.

Inače, dječak je na saslušanju izjavio i da je lako otključao očevu torbu u kojoj je čuvao oružje, jer je šifra imala tri broja od koja su dva već bila na svom mjestu.

– Rekao je da je okrenuo dva ili tri puta treći kolutić i da se sef otvorio – podsjeća sagovornik.

On dodaje da je tokom saslušanja najmlađi masovni ubica bio hladan i da se ne može reći da se pokajao za tragediju koju je napravio.

 – Rekao je da kada je policija stigla nije znao da li je nekoga ubio jer nije vidio krv. Međutim, i toga dana kada je saslušavan, i kada su mu pitanja postavljali čak i roditelji nastradale djece, nije pokazao nikakvu empatiju, kajanje. Jednostavno je rekao da mu “ubijena djeca nisu bili prijatelji”, a za oca kog nije vidio od dana kada je počinio masakr, nije ni pitao – dodaje sagovornik.

Interesantno je, kako dodaje, da je dječak ubica mogao i da odbije da svjedoči u istrazi koja se vodi protiv njegovog oca, ali da je on ipak odlučio da odgovara na pitanja.

– Njegova majka, odnosno supruga oca ranije je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svjedoči protiv najbližeg srodnika – kaže sagovornik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu