Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“JOŠ JAČE I ČVRŠĆE KREĆEMO U BITKU” Nikoli koji je ujedinio Srbiju bolest se VRATILA

Društvo
Autor:

Foto: Zajedno za život

Četvorogodišnji Nikola Pavlović, dječak koji je ujedinio Srbiju u svojoj borbi protiv opake bolesti – neuroblastoma, bio je samo korak od odlaska kući i potpunog izlječenja.

Radovali smo se krajem oktobra kada su stigle lijepe vijesti da bolesti nema ni u tragovima. Nažalost, bolest se vratila, a boravak ovog dječaka i njegove porodice u Italiji se produžuje.

– Dragi moji, kako smo vas uvijek obavještavali kako se odvija Nidžino liječenje dužni smo to i sada da uradimo. Vjerujte mi, nikada mi nije bilo teže da to uradim kao sada. Nidža je imao kontrolne preglede koji je trebalo da budu završni, ali nažalost nisu. Bolest se vratila, ne u tolikoj mjeri kao prvog puta, ali ima malih tragova da je opet u njemu. Kako? Ni sami nismo sigurni, kao ni doktori. Sad smo se vratili na početak, za nekoliko dana ulazimo opet u bolnicu i naš povratak kući odložen je, ja se iskreno nadam samo na neko vrijeme – stoji u objavi Nikoline majke Ane Pavlović.

Dragi moji, kako smo vas uvek obavestavali kako se odvija Nidzino lecenje..duzni smo to i sada da uradimo. Verujte mi…

Gepostet von Ana Pavlovic am Mittwoch, 22. Januar 2020

Ona je sve zamolila da nastave da se mole za Nidžu kao nikada do sada i dodaje da su oni podigli glave i nastavljaju dalje do konačne pobjede.

– Razumite nas, šok je preveliki, prejak, jači čak i od prvog puta. Mi smo sada dobro, pribrali se, ustali, sklopili parčiće duše i srca, skupili snagu i još jače i čvršće krećemo u bitku – kaže ona dalje u objavi i dodaje da je Nidža nasmijan i pozitivan kao i uvijek.

Da je bilo lako i do sada, nije. Roditelji Nikole Pavlovića u oktobru prošle godine su saznali da njihov sin boluje od najteže dječje bolesti – neuroblastoma.

Radi se o malignom tumoru koji nastaje od nezrelih nervnih ćelija. U Nikolinom slučaju, neuroblastom je, prema priči njegovog oca Nenada Pavlovića, zahvatio oko 70 odsto koštane srži, ali i dio kičme.

Bila je potrebna komplikovana operacija u inostranstvu, a za nju i kako to obično biva, odgomna, nezamisliva količina novca – čak 280.000 evra.

Tada se cijela Srbija digla na noge. Počelo je prikupljanje novca na sve strane. Stigao je veliki broj poruka, organizovale su se humanitarne akcije širom zemlje, nije bilo mnogo vremena, ali Srbija nije iznevjerila – uspjela je i ovaj put složno da skupi novac i tako spasi jedan mali život – život sada četvorogodišnjeg Nikole Pavlovića.

Sada je pomoć potrebnija nego ikad, a porodica se zahvaljuje svima koji su do sada davali bezrezervnu podršku Nikoli da istraje u borbi do pobjede.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO