Hronika

Još jedan slučaj jezivog nasilja u porodici: Muškarac krvnički pretukao suprugu i kćerku, pa ih zaključao da ga ne prijave

Postupivši po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta, Osnovni sud odredio je pritvor višestrukom povratniku u vršenju krivičnih djela, osumnjičenom da je počinio nasilje prema supruzi i maloljetnoj kćerki.

Još jedan slučaj jezivog nasilja u porodici: Muškarac krvnički pretukao suprugu i kćerku, pa ih zaključao da ga ne prijave
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Osumnjičenom za nasilje u porodici, pritvor je određen usljed opasnosti da će uticajem na svjedoke ometati krivični postupak i da će ponoviti krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

Protiv višestrukog povratnika u vršenju krivičnih djela, otvorena je istraga zbog sumnje da je tokom oktobra ove godine nasiljem i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao mir, tjelesni integritet i duševno zdravlje supruge i maloljetne kćerke, s kojima živi u zajedničkom domaćinstvu. Sumnja se da je u više navrata fizički nasrnuo na suprugu, udarao je šakama po glavi, uvrtao joj ruke, hvatao za kosu i gurao, nanosio joj udarce nogama i raznim predmetima po tijelu – navedeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta.

Pročitajte još

Sve navedeno je, uz psovke i uvrede, činio pred njihovom zajedničkom maloljetnom kćerkom, kojoj je u jednoj takvoj prilici nanio i udarac nogom.

Kako se navodi u naredbi o provođenju istrage, nakon što bi napustio prostorije njihovog zajedničkog domaćinstva, on ih je više puta zaključavao u kući, onemogućavajući im tako da izađu i njegovo ponašanje prijave policiji – staknuto je iz tužilaštva Brčko distrikta.

Nakon što je otkriven, on je 30. novembra uhapšen i sproveden pred tužioca Tužilaštva Brčko distrikta koje je, pošto ga je ispitalo, podnijelo prijedlog Osnovnom sudu da mu odredi pritvor.

Poslije prihvatanja tužilačkog prijedloga, sud je osumnjičenom odredio jednomjesečni pritvor, usljed opasnosti da će uticajem na svjedoke ometati krivični postupak i da će ponoviti krivično djelo.

Odbivši žalbu odbrane, Apelacioni sud Brčko distrikta BiH potvrdio je ovu odluku, a u međuvremenu, Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta BiH nastavili su intenzivnu istragu usmjerenu na dokazivanje krivičnog djela nasilja u porodici – dodali su iz brčanskog tužilaštva.

Bliži podaci o osumnjičenom i mjestu izvršenja krivičnog djela izostavljeni su radi zaštite interesa maloljetne osobe oštećene krivičnim djelom, prenosi Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije