Politika

"JOŠ JEDNOM SE POKAZALO DA HARADINAJ LAŽE" Vulinu i ljekarima zabranjen ulaz na KiM

Ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu i delegaciji Ministarstva odbrane i Vojnog zdravstva nije dozvoljeno da posjete Kliničko-bolnički centar Kosovske Mitrovice, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"JOŠ JEDNOM SE POKAZALO DA HARADINAJ LAŽE" Vulinu i ljekarima zabranjen ulaz na KiM
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kako navode, delegacija Ministarstva odbrane i Vojnog zdravstva nije dobila dozvolu da posjeti KBC Kosovska Mitrovica i pored toga što je prošle nedjelje Ramuš Haradinaj predsednici Vlade Srbije rekao da je lažna vijest da je Priština svim srpskim zvaničnicima uskratila dozvolu za posjete tzv. Kosova.

U odgovoru koji je stigao iz Prištine navodi se samo da “nisu u mogućnosti da pozitivno odgovore na zahtjev”.

Još jednom se pokazalo da Ramuš Haradinaj laže – navedeno je u saopštenju.

Priština je, navodi se, još jednom prekršila Briselski sporazum, a ovoga puta su se na listi zvaničnika koji ne mogu na KiM, pored ministra Vulina, našli i ljekari.

Iz ministarstva navode da je planirana posjeta imala isključivo humanitarni karakter i da su predstavnici ministarstva i VMA sa čelnicima KBC Kosovska Mitrovica nameravali da razgovaraju o unapređenju saradnje koju ta institucija posljednjih šest godina ima sa VMA i daljoj pomoći tom medicinskom centru u kome se liječe i Srbi i Albanci sa KiM.

U delegaciji su bili ministar Vulin, načelnik Uprave za vojno zdravstvo, brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i predstavnici VMA – načelnik VMA, pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za liječenje docent, dr sci. med Nenad Ratković.