Zabava

"JOŠ UVIJEK SAM ŽIVA" Nakon trovanja gasom Nikolina Pišek apeluje na važnu stvar, a od sad će slaviti dva rođendan

Nikolina Pišek i njena nasljednica Una su u noći između subote i nedjelje pronađene onesvješćene u stanu u Zagrebu, nakon što su se otrovale ugljen-monoksidom.

"JOŠ UVIJEK SAM ŽIVA" Nakon trovanja gasom Nikolina Pišek apeluje na važnu stvar, a od sad će slaviti dva rođendan
FOTO: FOTO: VESNA LALIĆ/RINGIER

Do trovanja je došlo kada je usljed građevinskih radova u zgradi pukla cijev, a voditeljka je sada na svom Instagram profilu iznijela više detalja o onome što im se desilo i poslala važnu poruku.

– Naš drugi rođendan07.02. Jer sam još uvijek živa. Kao i moja djevojčica. I kćerkica prijatelja koja je to posljepodne 06.02., bila kod nas na igranju. Samo zbog intuicije mog muža preživjele smo trovanje ugljen-monoksidom. Una je bila lakše otrovana od mene zbog razlike u visini, iz istog razloga su živi moji psi jer žive i dišu na 30-ak centimetara visine. A CO je lakši od vazduha. I prvo će napuniti gornje dijelove vaših stanova. Zavisno o veličini prostora i brzini kojom curi, i o visini vaših plafona – tim tempom će vas ubiti. Tiho. Bez alarmirajućih znakova da vaša vitalna tkiva upravo u tom trenutku odumiru. A taj proces se, u trenutku kad tihi ubica krene ulaziti u vaša pluća, vezivati se u krvi za hemoglobin i distribuirati se po vitalnim organima, upravo počinje događati. Stanična smrt – napisala je Nikolina na početku.

– Jedna po jedna odumiru ćelije vašeg moždanog tkiva, srca kojem tiho prijeti infarkt, jetre i bubrega. A vi ćete u tom trenutku osjećati glavobolju, vrtoglavicu, srce će vam lupati, imaćete osjećaj mučnine. Neće biti iritacije sluzokože, neće biti šmrcanja, kašljanja, osjećaja gušenja, osipa… Ničega što bi moglo upućivati na to da se nalazite na putu prema vječnom miru. Nećete biti niti blijedi, ne. Niti plavičasti, niti ljubičasti. Ništa od toga. Proklinjaćete stres na poslu, ručak koji ste pojeli, jugu koji vam, kao deklariranom meteopatu, opet ne dopušta da živite. Možda ćete, kao i ja, popiti tabletu za smirenje jer će vam glavobolja i lupanje srca proći nakon sto se naspavate. I leći ćete. Posljednji put u svom životu, ukoliko nećete imati luđačku sreću kakvu smo imali mi. Zaspati i biti nesvjesni onoga što slijedi – dodala je ona na društvenim mrežama.

– Svjetala hitne pomoći, policije, interventnih jedinica gradskog gasovoda, vatrogasaca, plača i očaja vaših najbližih, sirena, žutih i plavih odraza rotirki na fasadi kao svjedoka tragedije. Vas više nema. Kraj. Zato vas molim da ignorišete moje neznanje i nebrigu i sve što mi možete pripisati. Kao i ja mnogima od vas, jer znam da nemate svi detektore CO u stanu. Kupite ga odmah! I apelujem na zakonodavna tijela da, pored svih besmislenih propisa uvedu i jedan spasonosni – obavezan detektor CO. Ostanite sigurni – zaključila je ovim riječima Nikolina, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu