Sudbine

Nikolina Pišek nakon trovanja: Da nisam poslušala muža, kćerka i ja NE BISMO BILE ŽIVE

Voditeljka Nikolina Pišek i njena kćerka Una u noći između subote i nedjelje doživjele su trovanje ugljen-monoksidom u stanu u Zagrebu, zbog čega su završile u bolnici.

Nikolina Pišek nakon trovanja: Da nisam poslušala muža, kćerka i ja NE BISMO BILE ŽIVE
FOTO: RAS, INSTAGRAM/NIKOLINA_PISEK / RAS KOMBO

Portal Blic je došao do ekskluzivnih fotografija sa lica mjesta, koje su nastale kada je vršen uviđaj, a stupili su u kontakt i sa voditeljkom koja je opisala kroz kakvu je dramu prošla.

Nikolina Pišek i njena nasljednica Una pronađene su bez svijesti  u stanu, nakon čega ih je hitna pomoć prevezla u bolnicu. Razlog je bilo trovanje ugljen-monoksidom. Naime, cijev koja je pukla usljed građevinskih radova izazvala je trovanje gasom. Odmah su na lice mjesta stigli i vatrogasci, kao i policija.

– Ne znam u čemu je greška, riječ je održavanim instalacijama. Majstori su bili prethodnih dana i pregledali sve instalacije. Bilo je sve ok. Trenutno je u toku renoviranje zgrade zbog posljedica zemljotresa. Ne mogu nikoga da optužujem da je kriv za ovo što se dogodilo, samo želim da nadležni organi utvrde šta se dogodilo, jer se radi o dva ljudska života koja su ovim bila ugrožena – počela je Nikolina, pa nastavila:

Pročitajte još

– Primljene smo kćerka i ja u nedjelju u ranim jutarnjim satima u bolnicu sa teškim trovanjem gasom. Slučajnost nas je spasila. Moj suprug koji nije bio Zagrebu je odregovao najbolje moguće. Da je moja odluka bila sprovedena mi ne bismo bile žive. Čula sam se sa suprugom kada sam došla iz grada sa kćerkom, rekla mu da idemo da gledamo film. Pozvala sam ga oko ponoći i rekla da se ne osjećam dobro i da Una povraća. Rekla sam mu da ću ujutru otići kod doktora. Međutim, on je insistirao da odemo to veče. Pozvao me je poslije ponovo, ali se nisam javljala na telefon, jer sam očigledno izgubila svijest. Kasnije sam od njega čula da je redom zvao prijatelje, te je uspio našeg bliskog prijatelja da dobije u te kasne sate. Oni su pozvali policiju i hitnu, koji su pomogli da se razvale vrata i da dođu do nas. Poslije su nas transportovali u bolnicu, maloprije smo izašle iz bolnice. Apelujem da se zakonom uvede alarm za gas, jer se tako mogu spasiti ljudski životi. Meni se dogodilo to da su instalacije redovno održavane, ali kao što vidite, mogao se desiti najgori scenario – priča Nikolina.

Vatrogasci su izmjerili da je u kući u tom trenutku bila sedam puta već doza plina od one koja je dozvoljena.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu